Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för nya Forshagalägenheter

Publicerad:
Forshagabostäder är i full färd med att bygga två hus vid Åsmyren. Inflytt blir det första kvartalet 2024.
Forshagabostäder är i full färd med att bygga två hus vid Åsmyren. Inflytt blir det första kvartalet 2024. Foto: Tommy Andersson

Forshagabostäder är i full färd med att bygga två hus vid Åsmyren. Sammanlagt blir det 43 hyreslägenheter, och intresset för dem är stort.

Första kvartalet 2024 är det tänkt att det ska vara klart för inflytt i Forshagabostäders hus vid Åsmyren. Lägenheterna, som består av fyror som störst och ettor som minst, ser inte ut att ha svårt att finna hyresgäster.

– Just nu är det 223 intressenter till lägenheterna i det ena huset, och 233 till lägenheterna i det andra, säger Örjan Nässlander, vd för Forshagabostäder.

Några hyror är inte satta ännu, och rådande höga byggpriser gör att de kan tänkas krypa uppåt när de väl förhandlas någon gång under 2023.

– Ju dyrare kostnad vi får när vi bygger, desto mer måste hyran upp, konstaterar Örjan Nässlander.

Det är främst äldre personer som hittills anmält sitt intresse för de nya bostäderna.

– Det kan röra sig om folk som tidigare bott i villa eller redan hyr av oss, säger Örjan Nässlander, som konstaterar att det finns intressenter även utifrån Forshaga.

Utöver de två hus som nu byggs planerar Forshagabostäder för ytterligare ett. Dessutom ska HSB bygga två flerfamiljshus i fyra våningar med bostadsrätter.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostäderForshagaLägenheterÖrjan Nässlander

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.