Hoppa till huvudinnehållet

Per-Samuel Nisser (M) jävig för ordförandeposten

Publicerad:
Per-Samuel Nisser (M)
Per-Samuel Nisser (M) Foto: Lisa Olaison

Den 24 november valdes den tidigare ks-ordföranden Per-Samuel Nisser (M) till ordförande för kommunrevisionen i Karlstad.

Nu visar det sig att han är jävig för att sitta på den posten, eftersom hans syster sitter i kommunstyrelsen och fullmäktige.

– Vi ska lösa det, säger Alexander Torin, moderaternas kommunalråd i Karlstad.

Efter att Per-Samuel Nisser tagit ett steg ned som moderaternas starke man i Karlstad så valdes han för ett par veckor in som ordförande i kommunrevisionen. Revisionens uppgift är att granska kommunens verksamhet och det är därför viktigt att revisionen kan arbeta fritt i förhållande till övrig verksamhet.

Det ingen verkar ha tänkt på när Per-Samuel Nisser valdes in i revisionen var att hans syster Margareta Nisser Larsson sitter på en av moderaternas stolar i fullmäktige och är dessutom ordinarie ledamot i kommunstyrelsen. Därmed är Per-Samuel Nisser i praktiken jävig när det gäller ordförandeposten i kommunrevisionen.

Enligt Alexander Torin var det ingenting som partiet själva hade reflekterat över.

– Nej, jag blev varse det häromdagen, men det var ingenting vi hade tänkt på. Vi trodde att vi hade gjort det här enligt konstens alla regler, men just den aspekten hade vi tydligen missat, säger han.

Ska åtgärdas

Och att det är olämpligt att Per-Samuel Nisser sitter som ordförande i revisionen samtidigt som Margareta Nisser Larsson sitter i både kommunstyrelsen och fullmäktige håller Alexander Torin med om.

– Ja, det är klart att vi inte kan ha en revisionsordförande som är jävig, så på det ena eller andra sättet måste vi reda ut det här. Vi avser att åtgärda det här till fullmäktige i januari.

Blir det någon annan än Per-Samuel som ordförande då?

– Jag vill inte föregå den interna processen där, men vi ska ha en diskussion i partiet under julhelgen så får vi se hur vi löser det sen.

Artikeltaggar

Alexander TorinEkonomiKarlstadKommunfullmäktigeModeraternaPer-Samuel NisserRevision

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.