Hoppa till huvudinnehållet

Singlar åker flotte längs Klarälven i ny realityserie: ”Upplagt för vild kärlek”

Publicerad:
Det blir kärlekreality från Klarälven i Viaplays nya storsatsning ”Vild kärlek”.
Det blir kärlekreality från Klarälven i Viaplays nya storsatsning ”Vild kärlek”. Foto: Viaplay

I Viaplays kommande realityserie ”Vild kärlek” ska tio svenska singlar åka träflotte nedför Klarälven, och möjligen hitta kärleken på kuppen. Åtminstone en av deltagarna är värmlänning.

– Värmland är vackert och Klarälven med omnejd var ett självklart val av inspelningsplats, säger Susanne Nylén på Viaplay Group.

”Vild kärlek” sänds i tio avsnitt på Viaplay och TV3, med premiär i vår. Serien bygger på en dansk förlaga, som också utspelade sig på Klarälven.

– Danskarna tycker att Värmland är exotiskt och det funkade jättebra. Vi ser verkligen fram emot att presentera det här konceptet för våra svenska tittare också, säger Susanne Nylén, presschef på Viaplay Group och själv uppväxt i Värmland och Töcksfors.

I ”Vild kärlek” medverkar tio svenska singlar. I det första programmet anordnas en så kallad ”glampingfest” där de medverkande paras ihop. De fem paren ska sedan färdas på träflottar längs med Klarälven.

– Allt börjar i Branäs, sen går färden söderut och avslutas strax utanför Munkfors, säger Susanne Nylén.

Kommer någon av de medverkande singlarna vara värmlänning?

– Absolut. Vi kan ju inte spela in i Värmland utan att ha med någon värmlänning.

En, eller kanske flera?

– Jag kan tyvärr inte avslöja mer om vilka som medverkar utan det presenteras lite närmare premiär.

”Intimt väldigt snabbt”

Susanne Nylén menar att Klarälvsmiljön är perfekt för kärleksreality.

– Värmland är vackert och Klarälven med omnejd var ett självklart val av inspelningsplats. Man får de fantastiska vyerna och bilderna. Det är ju som upplagt för vild kärlek på en flotte. Den enda nackdelen var väl myggen...

Bild från inspelningen.
Bild från inspelningen. Foto: Viaplay

Det finns ett enormt utbud av realityprogram i dag, vad har ”Vild kärlek” som inte finns sedan tidigare?

– Ja, det finns ett enormt utbud. Men man behöver inte gå över ån efter vatten, tänker jag. Man behöver inte åka till någon exotisk plats i en annan del av världen när det finns så nära till hands i Sverige. Just det här upplägget är ju speciellt eftersom de tar sig fram på flottar och får tälta lite under resans gång. Det sitter kameror på flottarna och det blir intimt väldigt snabbt. Jag skulle säga att man får det bästa av två världar, naturen och romantiken.

Artikeltaggar

Filippa WallestamKärlekKlarälvenNöje/KulturTV3ViaplayViaplay Group

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.