Replik: Vi arbetar med vår digitala utveckling

Insändare
PUBLICERAD:
Via Region Värmlands app Vård i Värmland kan man boka tid för besvär inte kräver fysisk undersökning eller regelbunden kontakt med ordinarie vårdcentral.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Svar till signaturen ”Frustrerad” i VF den 2 december.

I din insändare beskriver du din frustration över att det är svårt att komma i kontakt med vårdcentralen under dagtid och du undrar om vårt arbete med digitalisering. Vi kan inte göra annat än hålla med om flera saker som du skriver och tackar för dina tips. Att ställa till det för personer som arbetar dagtid är inte vår mening.

Vårdcentralerna i Värmland är idag öppna dagtid eftersom många av våra patienter vill komma till oss under dagtid och inte under kvällstid. Det finns möjlighet att boka tid på vår digitala Vårdcentral Värmland som finns i appen Vård i Värmland för behov som inte kräver fysisk undersökning. I dagsläget är det inte möjligt att boka tid via appen för uppföljning kring kroniska sjukdomar, det hjälper din vårdcentral till med.

Du kan alltid göra enkla ärenden via våra e-tjänster på 1177.se som att förnya recept. Flera av våra vårdcentraler erbjuder, eller är på gång att erbjuda, ombokningsbara tider digitalt. Flera vårdcentraler erbjuder också möjligheten till planerade digitala besök i stället för att komma till oss på ett fysiskt besök.

Arbete pågår hela tiden med vår digitala utveckling inom Region Värmland, till exempel att man på sikt ska kunna ange att man inte önskar skriftliga kallelser. Vi använder många komplexa system som måste kvalitetssäkras och i vissa fall utvecklas. Det tar tid, vilket vi förstår kan uppfattas som en tröghet från vår sida.

Annika Dahlgren, verksamhetschef vårdcentralsområde norra Värmland

Cecilia Fenelius, tf verksamhetschef vårdcentralsområde västra Värmland

Ingela Agnarsson, verksamhetschef vårdcentralsområde östra Värmland

Jennie Forsgren, verksamhetschef vårdcentralsområde norra Karlstad

Åsa Wahlén, verksamhetschef vårdcentralsområde södra Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.