Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Mimmi Larsson nära flytt till USA: ”Vet att det varit stort intresse”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Mimmi Larsson ser ut att lämna Damallsvenskan för spel i USA.
Mimmi Larsson ser ut att lämna Damallsvenskan för spel i USA. Foto: JOHANNA WALLEN

Hon har hintat om att en flytt utomlands är aktuellt nästa år.

Mimmi Larsson är nu också i förhandlingar med en amerikansk toppklubb, enligt uppgifter till Sportbladet.

Mimmi Larsson om framtiden: ”Jag ska vara ärlig – jag vill tjäna bra pengar”Trots skadan och EM-nobben: Utländska klubbar intresserade av Mimmi Larsson

I slutet av november träffade VF-sporten Mimmi Larsson i Malmö där hon kan vara på väg att göra sina sista matcher för svenska mästaren FC Rosengård.

Några fåtal Champions League-matcher återstår innan värmländskans kontrakt går ut och redan i juni kunde VF-sporten avslöja att 28-åringe från Torsby jagades av flera utländska klubbar – trots att hon inte blev uttagen till EM och trots skadeproblematiken under början av säsongen.

”Har inte tagit beslut”

Och det intresset verkar bara ha blivit större för anfallaren som i november, när VF-sorten träffade henne, var tydlig med att en flytt utanför Sveriges gränser närmar sig allt mer.

– Visst börjar man mer och mer tänka på en flytt utomlands. Det är något jag velat testa på länge och det känns som ett kul äventyr. Jag hade ljugit om jag sa att det inte lockar att testa på en annan liga efter så många år i Sverige, sa Mimmi Larsson då.

Värmländskan berättade då även att inget konkret kontraktsförlag låg på bordet, men enligt uppgifter till Sportbladet förhandlar nu Mimmi Larsson med amerikanska Kansas City Current som den gångna säsongen gick till final i NWSL-slutspelet.

– Vet att det varit stort intresse från olika länder men jag har inte tagit något beslut ännu, säger Larsson till Sportbladet.

Nära övergång

Förutom Kansas City Current har intresset varit stort från både klubbar i England och Italien.

Men enligt Sportbladet ska en flytt till USA ligga närmst till hands för Mimmi Larsson som enligt sajten förhandlat med Kansas under en längre tid och att en övergång är nära.

I den amerikanska klubben finns också ett välbekant ansikte i form av assisterande tränaren Ella Masar som har ett förflutet i Rosengård som spelare.

Artikeltaggar

FotbollMimmi Larsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.