Hoppa till huvudinnehållet

Sandvikens AIK vann i förlängningen mot Dottevik

Publicerad:
Dotteviks IF förlorade mot Sandvikens AIK
Dotteviks IF förlorade mot Sandvikens AIK

Sandvikens AIK:s väg till seger mot Dottevik borta i division 1 västra Svealand herr i innebandy blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 11-10 och ta bonuspoängen.

– Vi förlorade med 10-11. De gör mål i sudden när de är en kort. Vi skulle ha avgjort tidigare när vi spelade 5-4, hade några riktigt bra chanser. En bra match. Två kämpande lag där vi bytte chanser, tyckte Dotteviks tränare Urban Lang, efter matchen.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström tyckte så här om matchen:

– Vi visste från början att matchen skulle bli tight i denna lilla hall som har minimått vad som tillåts i innebandy. Dottevik kastar bollar från alla vinklar och leder med tre mål ett tag. Vi reser oss i slutet av andra perioden samt i tredje perioden och visar en otrolig moral då vi kastar om i positioner för att vinna matchen. Matchen går till sudden och Wille Johansson avgör med sitt sjätte mål för dagen. Vi ser fram emot kommande vecka och hemmamatch mot IBF Borlänge.

Därmed har Sandvikens AIK vunnit fyra matcher i rad på bortaplan.

Dottevik har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Sandvikens AIK har tre vinster och två förluster. Det här var Dotteviks andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Sandvikens AIK:s tredje uddamålsseger.

För Dottevik gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Sandvikens AIK är på fjärde plats.

I nästa omgång har Dottevik Hälsinggården borta i Lugnet, lördag 10 december 15.45. Sandvikens AIK spelar hemma mot IBF Borlänge söndag 11 december 15.00.

Artikeltaggar

Arvika SporthallDotteviks IFInnebandySandvikens AIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.