Hoppa till huvudinnehållet

Slog egna målrekordet – nu blir lagkaptenen kvar i Mallbacken: ”Är en förebild”

Publicerad:
Susanne Skålberg fortsätter sin karriär i Mallbackens IF.
Susanne Skålberg fortsätter sin karriär i Mallbackens IF. Foto: Olle Persson

Hon kom till Mallbacken 2017 – sedan dess har hon varit klubben trogen.

Nu är det också klart att Susanne Skålberg stannar i klubben ytterligare en säsong.

– En kulturbärare som är väldigt viktig för laget, säger Christer Eriksson i sportgruppen.

Lesjöforsprodukten Susanne Skålberg har växt ut till en nyckelspelare i Mallbacken. Den 27-åriga ytterbacken har med sina totalt tio säsonger i Elitettan, med både Qbik och Mallbacken, blivit en av lagets mest rutinerade spelare och efter att Frida Broström valt att lägga skorna på hyllan har hon delat lagkaptensrollen med Irvina Bajramovic.

Från sportgruppens sida är man oerhört nöjda över att den fysiskt starka värmländskan väljer att stanna i Frykdalslaget ännu ett år.

– ”Sussi” är en kulturbärare i Mallbacken och är nog den bland spelarna som varit här längst av alla, det är inget snack om att hon viktig att ha i sitt lag. Dels bidrar hon med rutin och samtidigt är hon en förebild för de yngre tjejerna, säger Christer Eriksson.

”Vår farligaste spelare”

Susanne Skålberg går därmed in på sin sjunde säsong i Mallbacken där hon i år startade samtliga matcher och noterades för fyra fullträffar, ett nytt personligt målrekord för ytterbacken som har sina offensiva styrkor på fasta situationer.

– Hon har varit vår farligaste spelare på fasta och har med sin tuffa spelstil varit stabil i båda boxarna. Man vet alltid vad man får av henne, det är en hundraprocentig inställning och ett jobb som alltid görs fullt ut.

Clara Heiche lämnar Mallbacken efter bara en säsong i klubben.
Clara Heiche lämnar Mallbacken efter bara en säsong i klubben. Foto: Olle Persson
Debuterade i Elitettan förra säsongen – nu förlänger värmländskan med Mallbacken

Lämnar laget

Mittfältaren Viktoria Ström och backen Susanne Skålberg blev alltså de första att teckna nytt kontrakt med Mallbacken som dock får klara sig utan mittbackstalangen Clara Heiche nästa säsong.

20-åringen från Karlskoga värvades inför säsongen från KIF Örebro men tackade nej till en fortsättning.

– Hon har fått ett lockande jobberbjudande och då passade det inte med arbetstiderna att pendla från Karlskoga till Mallbacken, som hon har gjort hela året. Hur det blir med hennes fortsatta fotbollskarriär vet jag inte.

Artikeltaggar

FotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.