Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hur eftertraktade är de nya lägenheterna?

Publicerad:
Insändarskribenten anser inte att styrande politiker i Forshaga kommun har lyssnat tillräckligt på invånarna.
Insändarskribenten anser inte att styrande politiker i Forshaga kommun har lyssnat tillräckligt på invånarna. Foto: Forshaga Kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är så stor efterfrågan på lägenheter i Forshaga, att vi tyvärr måste offra det populära skogsområdet Åsmyren. Så tycks Forshagas politiker ha resonerat. Stolt poserade dom framför kameran då det första spadtaget togs, iförda skyddshjälmar. Ja, man kan aldrig vara nog försiktig.

Många invånare protesterade mot byggplanerna men för döva öron. Nonchalant och oförskämt! Kommunen lyssnade bara till dom som var positiva till projektet, med andra ord de svar dom ville ha. Den snedvridna sammanfattningen gick att läsa i en enkät som genomfördes. Forshagas politiker begriper kanske bättre än oss vanliga invånare. Det är också bekvämt att gömma sig bakom att dom är valda av folket.

Skogsområdet är nu till största del borttaget, småfåglarna har flytt liksom ugglan som hållit till där och "hoat" om kvällarna.

Kommunens miljö-och klimatplan innefattar "Ett rikt växt och djurliv med levande skogar". Visst låter det bra? Verkligheten visar att de inte ens kan bevara ett sådant populärt grönområde som Åsmyren. En liten skog som är lättillgängligt för både stora och små.

Nå, hur blev det med dom så eftertraktade lägenheterna? På en vanligt förekommande bostadssajt kan man vid dagens datum räkna till 26 tomma lägenheter.

Skamligt

Artikeltaggar

ForshagaInsändareLägenheterSkog