Hoppa till huvudinnehållet

Graffitiexpert och arkivchef prisas av Karlstads kommun

Publicerad:
Marthe Hem och Berith Sande.
Marthe Hem och Berith Sande. Foto: Karlstads kommun

Berith Sande och Marthe Hem är årets kulturstipendiater till Gustaf Frödings minne i Karlstad. De båda tilldelas 50 000 var.

Berith Sande har sedan 1978 varit arkivchef på Föreningsarkivet i Värmland. Kultur- och fritidsnämnden skriver i sin motivering att hon ”varit en av garanterna för att stadens föreningshistoria bevarats, vårdats och levandegjorts”.

Marthe Hem, innovationsledare på Karlstad Innovation Park och konstnärlig ledare för gatukonstutställningen Karlstad Street Art får stipendiet ”för att hon genom sitt engagemang som projektledare, har bidragit till att sätta färg på Karlstad och lyfta fram en viktig konstform som kommit för att stanna”.

Mottagare de senaste åren

2021: Sören Dalevi och Marcus-Gunnar Pettersson och Galleri Konst i Karlstad

2020: Lars Lerin och teatergruppen Duo Danzeros

2019: Olof Wretling och Viskklubben Hallen.

2018: Maria Henriksson Sohlberg, pedagog för barn och unga på Kulturverkstan och Hans Olsson, föreståndare på Gjuteriet

Artikeltaggar

Duo DanzerosGallerierInnovationKarlstadKarlstads kommunKulturMarthe HemNöje/KulturVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.