Hoppa till huvudinnehållet

Bortavinst för Boltic: ”Kunde ha varit avgjort i halvtid”

Publicerad:
Jacob Bucht stod för två mål och en assist i bortasegern mot Borlänge. Arkivbild.
Jacob Bucht stod för två mål och en assist i bortasegern mot Borlänge. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Boltic bortabesegrade Borlänge med 4–2.

– Vi var väl lite tyngre och skapade fler chanser, säger Boltics Jacob Bucht som gjorde två mål och en assist.

IF Boltic stod på sex poäng på fem matcher inför dagens bortamatch mot Borlänge Bandy i allsvenskan. Borlänge, med två poäng på fyra matcher, fick se Jacob Bucht göra 1–0 till Boltic i den tolfte matchminuten assisterad av Andreas Eriksson. I paus var det 2–2 innan Eriksson återigen assisterade Bucht till 3–2 för Karlstadslaget. I 68:e minuten satte Gustav Jansson 4–2 för gästerna vilket också blev slutresultatet.

– På en liten plan utomhus blir det en helt annan bandy än vad vi har spelat på hela säsongen så vi gjorde det jävligt bra måste jag säga, säger Boltictränaren Henrik Löfvendal och fortsätter:

– På en mindre plan stämmer inte tajmingen. Man får söka mer och allt går mycket långsammare när det är en mindre plan och dessutom utomhus. Isen var jättebra 20-25 minuter och sedan blev det lite strävt och hoppigt.

– Men deras målvakt stod på huvudet i den här matchen. Han gjorde så många räddningar, för det kunde ha varit avgjort i halvtid till vår fördel.

– Borlänge skapade sina lägen med många lyft och dom försökte få till hörnor och så, men det var inte mycket till spel. Men stundtals sårade Borlänge oss på omställningar när vi inte fick ställa upp. Dom gjorde vad dom kunde, men 4–2 till oss var i underkant. Men matchen levde hela tiden, det är det som är så farligt när man inte gör mål på sina chanser.

”Han var tungan på vågen”

Boltics Jacob Bucht var poängbäst i bataljen med två baljor och en assist.

– Han var tungan på vågen. Bucht och Johannes Camilton var otroligt bra i dag. Sedan gjorde vårt försvar en bra match, exempelvis så var Gustaf Rohm jättebra.

Boltic-coachen Henrik Löfvendal.
Boltic-coachen Henrik Löfvendal. Foto: Lisa Olaison

”Det kändes okej”

Bucht ger sin syn på vad som avgjorde matchen till Boltics fördel.

– Vi var väl lite tyngre och skapade fler chanser. Vi fick komma runt mycket och skapade många hörnor och det gjorde vi mål på också. Vi var lite bättre på fler spelare och kanske lite mer vana att träna och spela på stor plan än vad Borlänge är, så det var väl det som fällde avgörandet i dag, säger Jacob Bucht:

– Vi hade bud på fler mål och det blev kanske en onödigt jämn match för vår del, men samtidigt krigade Borlänge på bra. Det gäller att ta vara på chanserna man får, för den här serien är så pass jämn så man måste verkligen prestera hela tiden.

Två mål och en assist av dig, hur kändes det för egen del?

– Det kändes okej. Mina poäng kom typ på hörnor och lite misstag på hörnor, så det var inga stora grejor. Men det är klart att det är viktigt att vi alla hjälps åt med att producera poäng och det har varit en bra spridning på det i år vilket känns bra.

I morgon söndag spelar Boltic bortamatch mot Falu BS.

Mål, Boltic: Jacob Bucht 2, Johannes Camilton, Gustav Jansson.

Artikeltaggar

BandyBandyallsvenskanBorlängeHenrik LöfvendalIF BolticJacob BuchtKarlstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.