Omöjliga människor man minns

Krönikor
PUBLICERAD:
Har du stött på nån riktigt ärkebesvärlig person nån gång? Klart du har. Och har du det inte så är du en själv.

Kom att tänka på det här efter att ha sett ett par såna här listor på Facebook, där folk berättar om erfarenheter av usla chefer och illvilliga svärmödrar. Skräckexemplen haglar: kärringar som vägrar låta svärdottern (och bara hon) övernatta efter att sonens familjs hus brunnit, gubbar som skäller ut anställda för att de tar en sjukdag när föräldern gått bort. Och så vidare.

Just i de kategorierna har jag klarat mig bra, men det har funnits andra. Här är min topp tre-lista:

• Grannen som satte ut sin överblivna frukostmat på en tallrik så vi hade en miljon måsar som skrek och slogs utanför sovrumsfönstret. Varje morgon.

• Dåvarande flickvännens hyresvärd som punkterade mitt däck och fäste bilen i ett stängsel med en kedja. Jag hade ställt mig – helt korrekt – på den kommunala vägen intill huset men karln hade självsvåldigt gjort en p-förbudskylt.

• Krögaren som kapitalt misslyckades med allt från att arrangera en kö (det var juldag och svinkallt och folk blev stående i 1,5 timme) till att betala moms och skatt och ge sina anställda lön. När jag skrev om eländet skulle han stämma tidningen på 1,5 miljon och mig personligen på en halv miljon. ”Kör hårt!”, var min kommentar. Han hördes aldrig mer av.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.