Insändare: Vi vill ha duschbås till Grossbolsskolan

Insändare
PUBLICERAD:
Eleverna tror att duschbås skulle minska oron hos många inför idrottslektionerna.
Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Klass 6A efterfrågar duschbås till Grossbolsskolan i Forshaga.

Alla har rätt till sin kropp.

Ingen ska känna sig utsatt, obekväm eller rädd i skolan, men tyvärr är det många som gör det när de ska till idrotten och tvingas visa sig nakna inför andra i duschen efteråt. Det är för att de känner sig annorlunda. Någon har kommit in i puberteten medan andra inte gjort det. Någon är rädd att visa sig eller att bli retad för att den är för smal eller för tjock eller har en annan hudfärg. Någon bävar för att få kommentarer, blickar eller att skrattas åt.

Någon säger att de ”glömt” handduken, eller att de duschade i morse. Men att duscha innan ett gympapass hjälper ju inte.

Vi har en lösning på problemet och det är att skaffa duschbås till skolan. Att kunna ta av sig naken och få duscha och bli fräsch efter ett idrottspass utan att behöva vara orolig för vad andra ska tycka eller säga. Många fler kommer att känna en mindre utsatthet och vara mer bekväma med situationen om de inte behöver visa sig nakna inför andra människor.

När en elev inte duschar efter en idrottslektion riskerar den att lukta svett och att andra ska behöva vara i det känns inte heller fräscht eller rätt för någon.

Om vi får duschbås till skolan kommer det att vara fler som duschar och färre och färre elever behöver känna olust och osäkerhet inför idrottslektionerna.

6A Grossbolsskolan Forshaga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.