Nu blev kärlek ett kontroversiellt budskap

Krönikor
PUBLICERAD:
En dansk fotbollssupporter vågade från läktarplats ta risken med att skylta med sina radikala åsikter om kärlek för alla vid matchen mot Tunisien i tisdags.
Foto: Mads Claus Rasmussen
Världsmästerskapet är bara några dagar in och förutom att mål görs, poäng delas ut och matcherna bara tycks bli längre och längre har vi också fått lära oss en del.

• Vi kan börja med matcherna. Fifa tycker uppenbarligen att spelarna spelar för lite fotboll och lösningen på det är att låta domarna lägga till hur mycket tilläggstid som helst. För att undvika maskning, som det heter. I den här takten kommer tajta slutspelsmatcher säkert bli uppemot 150 minuter långa. Bra tänkt. Spelarna, som än en gång allt mer framställs som någon sorts moderna gladiatorer till att roa och underhålla, jublar säkert.

• Du kan köpa ett mästerskap, men du kan banne mig inte köpa fotbollen. Det visar Qatars genomusla premiärmatch och deras så kallade fans. Det är ändå tryggt att veta.

• Det blir nog inte Messis VM. Det här heller. Hoppas jag jinxar nu.

• Storsponsorn Budweiser syns lite varstans. Men servera öl? Nä, det får man inte.

• Och framför allt – budskapet om kärlek är tydligen kontroversiellt. Såpass att Fifa hittar på regler som inte finns, ska straffa spelare med regnbågsbindel på armen och förbjuder matchtröjor med texten "Love" på insidan av nacken. Kom ihåg det nästa gång Fifa pratar om förening, jämlikhet och fotbollens krafter. Kom ihåg det.

LÄS OCKSÅ:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.