Hoppa till huvudinnehållet

Så tänker Hellton kring nyförvärv inför uppflyttningsserien

Publicerad:
Hellton ser över möjligheten att förstärka truppen inför kvalspelet.
Hellton ser över möjligheten att förstärka truppen inför kvalspelet. Foto: Tommy Andersson

Fem matcher – fem segrar.

IF Hellton stormar mot uppflyttningsserien och ser nu över möjligheten att värva spets inför kvalet till division 1.

– Dyker det upp någon som kan göra skillnad kommer vi vara beredda, säger huvudtränaren Gunnlagur ”Gulli” Gretarsson.

Sportchefen Richard Backström hoppade av sitt uppdrag för två månader sedan då han nyligen blivit pappa för andra gången.

Enligt VF-sportens uppgifter är Hellton dock nära att hitta en ersättare och medan det arbetet på går är det sportgruppens uppgift, tillsammans med huvudtränaren Gunnlagur Gretarsson att eventuellt se över potentiella värvningar inför resterande delen av säsongen.

Men frågan är: Ligger ett nyförvärv högst upp på värmländskornas önskelista efter att ha inlett division 2 med idel storsegrar?

– Vi letar alltid efter spelare som kan utveckla vårt lag, men samtidigt har vi en väldigt bra trupp med en bra stomme som vi är nöjda över. Därför behöver vi vara försiktiga med vad vi eventuellt plockar in. Skulle det dock dyka upp en ledig spetsspelare kommer vi vara intresserade. Detsamma gäller någon som kanske är lite yngre men med stor utvecklingspotential och som kan tänka sig stanna i föreningen några år.

Ni hade inte tackat nej till en vänsterhänt niometersspelare?

– Verkligen inte, haha.

– Om det finns en sådan så vet jag att sportgruppen kollar på det. Men då är det också viktigt att det är en spelare som passar in i gruppen och som inte rubbar kemin.

Debuten dröjer

Inför säsongen värvade Hellton 22-årige Elsa Frisk Nävarp från SHE-klubben Skara, klubben som även hemvändande Ida Holm anslöt från.

Men en långtidsskada har hållit Frisk Närvarp borta från spel och prognosen säger att hennes korsbandsskada hon opererats för ska hålla henne borta till efter årsskiftet.

– Vi har fortfarande inget exakt datum för när hon kan vara i spel, men hon har i alla fall börjat träna lätt och kan även springa. Men vi har inte stoppat in henne i närkontaktsövningar, där är hon inte än.

”Behöver en seger till”

Uppflyttningsserien närmar sig allt mer för Hellton som varit ohotade än så länge.

Men man vet också om att det är efter juluppehållet som det gäller som mest – därför är Karlstadslaget noga med att man inte ska slå av på takten.

– Det tråkiga svaret är att vi tar en match i taget. Vi behöver en seger till för att vara helt säkra på att gå till nästa kvalsteg. Kollar man tabellen ser alla att det gått väldigt bra, men spelar man handboll går det inte att ge 80 procent och tro att man ska vinna. Vi behöver vara hundraprocentiga hela tiden för att vara framgångsrika.

Artikeltaggar

Gunnlaugur "Gulli" GretarssonHandbollIF Hellton

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.