Visst är det ett skit-VM, men det är ändå ett VM

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Morgan Schmidt är chefredaktör på Värmlands Folkblad.
Foto: Peter Bäcker
Alla har redan sagt vad som behöver sägas om detta VM. Det är skit på så många vis. Men jag räknar ändå med ett VM att minnas.
Och ett tyskt guld.

Visst, Qatar förefaller inte att vara något föregångsland när det gäller mänskliga rättigheter. Eller inställningen till HBTQ-frågor. Eller när det gäller arbetsvillkor för migranter. Eller för den delen när det gäller rent fotbollskunnande.

Men den diskussionen har pågått sedan 2010 och i grund och botten så är det mutorganisationen Fifa som ska bära hundhuvudet för den fadäsen. Man kan med rätta hävda att det är dags för ett VM i Mellanöstern och man kan även hävda att ett VM är ett bra sätt att föra fotbollens evangelium vidare in på nya områden. Man kan kanske även hävda att ett stort idrottsevenemang kan vara ett sätt att få mindre bra länder att bli bättre.

Men i grund och botten handlar det nog mest om pengar. Ryssland blev till exempel uppenbarligen inte en bättre nation av att vara värdar för VM 2018.

Men med det sagt så tänker i alla fall inte jag bojkotta VM. Samvetet säger att jag kanske borde, men nöjet att få följa min favoritsport slår den här gången den lilla ängeln på axeln. Och eftersom jag håller på Tyskland så har jag dessutom ett lag att hålla på, vilket många i det här landet av förklarliga skäl saknar.

Och i år blir det guld, det är jag nästan säker på.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.