Hoppa till huvudinnehållet

Dottern till Ivo: ”Sjukvården har misshandlat min pappa fysiskt och psykiskt”

Publicerad:
”Vi misstänker att det fattas journalanteckningar”, skriver en kvinna i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.
”Vi misstänker att det fattas journalanteckningar”, skriver en kvinna i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Sjukvården har misshandlat min pappa både fysiskt och psykiskt enligt min mening och någon måste stå till svars.”

Så skriver en kvinna till Inspektionen för vård och omsorg efter att hon upplevt att hennes pappa inte fått den vård han behövt.

Det var sent en kväll i slutet av juni i år som mannen sökte vård vid akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad på grund av urinvägsproblem. Knappt två veckor tidigare hade han fått kateter insatt på en vårdcentral – samma dag som han sökte sig till akuten hade han fått katetern utdragen, och under kvällen fått ont i magen och inte kunnat kissa.

Enligt regionens anteckningar ska mannen ha fått hjälp med att kissa och därefter kunnat lämna akuten.

Men dottern menar att det inte alls stämmer. I anmälan till Ivo uppger hon att hennes pappa hade fått ligga i svåra smärtor på akuten tills han till slut var så förtvivlad att han ”rymde” hem i en taxi. Han ska dock ha behövt åka tillbaka till sjukhuset i ambulans samma natt.

”Vi misstänker att det fattas journalanteckningar”, skriver kvinnan i anmälan till Ivo, och tar samtidigt upp flera andra aspekter av sjukvårdens bemötande som hon anser är anmärkningsvärda. Hon avslutar sin anmälan:

”Sjukvården har misshandlat min pappa både fysiskt och psykiskt enligt min mening och någon måste så till svars för detta.”

Artikeltaggar

IvoKarlstadSjukvårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.