Hoppa till huvudinnehållet

De är antagna till Liljevalchs vårsalong: ”Flyttade hit förra hösten”

Publicerad:
"Lerinlärlingen” Johanna Backman har antagits till Liljevalchs vårsalong för andra gången.
"Lerinlärlingen” Johanna Backman har antagits till Liljevalchs vårsalong för andra gången. Foto: HP Skoglund

Rekordmånga sökte till nästa års vårsalong på Liljevalchs i Stockholm. Nu står det klart att de båda Karlstadskonstnärerna Johanna Backman och Linnea Sundqvist finns bland de antagna.

4 135 personer sökte till nästa års vårsalong, vilket är den högsta siffran hittills. Vårsalongsjuryn har nu gjort sitt urval och bland de 159 konstnärer som får ställa ut sina verk i den anrika salongen finns Johanna Backman och Linnea Sundqvist, båda hemmahörande i Karlstad.

Backman är bekant som en av de medverkande i succéprogrammet ”Lerins lärlingar”. Den gångna helgen öppnade hennes senaste utställning på Sandgrund. Linnea Sundqvist är desto mer obekant för den värmländska publiken.

– Jag kommer från Småland och Växjö, men flyttade hit förra hösten när jag började plugga till socionom på Karlstads universitet, säger hon.

Och du trivs?

– Absolut.

Linnea Sundqvist.
Linnea Sundqvist. Foto: Privat

Linnea Sundqvist berättar att hon inte har ställt ut i Värmland sedan flytten, men att hon nu arbetar inför en kommande separatutställning i Stockholm. Hon tecknar ofta porträtt, framförallt i blyerts och kol.

– Jag har målat litegrann innan också, men det har landat i teckning för mig.

Vårsalongen öppnar den 24 februari och pågår till och med den 23 april. Både Johanna Backman och Linnea Sundqvist har medverkat i vårsalongen tidigare.

Lars Lerin sörjer sin mamma: ”En kan väl säga att hon var min tvillingsjäl”Lerinlärlingen Johanna, 25, till Liljevalchs: ”Konsten betyder allt för mig”
Teckning av Linnea Sundqvist.
Teckning av Linnea Sundqvist. Foto: Privat

Artikeltaggar

KarlstadLiljevalchsNöje/KulturStockholmUtställningarVernissager

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.