Hoppa till huvudinnehållet

Lag Edin tog ny viktig seger i EM – upp på delad slutspelsplats

Publicerad:
Oskar Eriksson och de andra i lag Edin har nu två raka segrar i EM.
Oskar Eriksson och de andra i lag Edin har nu två raka segrar i EM. Foto: JOHAN AXELSSON

Lag Edin tog ännu en viktig seger i den stenhårda kampen om en slutspelsplats i curling-EM i Östersund och hade dessutom tur med ett annat resultat.

Efter en tung start på mästerskapet har kvartetten från Karlstads curlingklubb tydligen fått upp farten. Måndagens 6–5-vinst mot Norge följdes upp med 8–2 över Tjeckien i tisdagsförmiddagens match.

Sverige satte in stöten i sjunde omgången vid ledning 3–2, tog först två poäng och stal sedan tre när tjeckerna hade sistasten, vilket fick motståndarna att ge upp med två omgångar kvar.

Samtidigt fick Tyskland, som ensamt innehade den fjärde och sista slutspelsplatsen, stryk av Turkiet, vilket innebär att Sverige, Tyskland och Turkiet efter sex av nio grundserieomgångar nu delar fjärdeplatsen med tre segrar och lika många förluster vardera.

Italien och Skottland är fortfarande obesegrade och trean Schweiz har fem vinster.

Nästa uppgift för lag Edin, med Oskar Eriksson som skipper i stället för skadade Niklas Edin, är Tyskland på tisdagskvällen. Matchen startar 19.00.

Sveriges damer har också börjat svagare än väntat och står på tre vinster och tre förluster. Lag Anna Hasselborg delar fjärdeplatsen med fyra andra lag och inleder tisdagen mot Ungern, med början 14.00.

Artikeltaggar

CurlingKarlstadLag EdinNiklas EdinOskar ErikssonTurkietTyskland

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.