Hoppa till huvudinnehållet

Därför lämnade Stefan Remnér IFK Göteborg – uppges aktuell för Karlstad Fotboll

Publicerad:
Stefan Remnér lämnar IFK Göteborg men kommer fortsätta inom fotbollen, återstår att se om det blir en hemflytt till Värmland.
Stefan Remnér lämnar IFK Göteborg men kommer fortsätta inom fotbollen, återstår att se om det blir en hemflytt till Värmland. Foto: PETTER ARVIDSON

13 år efter att ha kom lämnar Stefan Remnér IFK Goteborg.

Men värmlänningen är fast besluten om att fortsätta – och enligt uppgifter till VF-sporten uppvaktas han av Karlstad Fotboll.

– Alltid hedrande om folk är intresserade, säger målvaktstränaren.

Karlstad Fotboll har en hel tränarstab att sätta samman inför nästa säsong och uppgifter till VF-sporten gör gällande att Västra Ämterviks-bördige Stefan Remnér finns högt upp på klubbens önskelista.

– Jag gissar att de läst i tidningen att jag lämnar Göteborg, och har de då diskuterat mig är det hedrande. Men vi har inte pratat något, men jag känner många i både Karlstad, medger Remnér.

Ja, kopplingarna är många.

Den enda avstickare han som målvaktstränare gjort från IFK Göteborg sedan 2009 var året i Kina, han blev handplockad dit av Sven-Göran Eriksson som numera är ytterst aktiv inom Karlstad Fotboll.

Och innan Remnér lämnade värmländsk fotboll, då var det i Karlstad BK han var verksam tillsammans med Per-Johan Karlsson – numera klubbchef i Karlstad Fotboll.

”Har en jättemöjlighet”

Även om han inte vill bekräfta samtal med KF nu, är Stefan Remnér på det klara med att han tänker fortsätta inom fotbollen.

– Jag tycker det vore att kasta bort min egen kunskap att inte göra det. Jag tycker att jag är såpass fräsch och uppdaterad att jag fortfarande kan ge mycket till både ungdomar och vuxna. Fotbollen vill jag inte släppa, absolut inte. Men sen i vilken utsträckning det blir – det får jag ta en liten funderare kring.

Precis hemkommen från en efter säsongen-semester i Spanien ska Stefan Remér nu ta tag i de tankarna.

– Jag är 52 år, det är en väldigt bra ålder. Jag känner mig fortfarande väldigt hungrig. Samtidigt måste man inse att man växer upp, jag har stora barn i dag och det kommer barnbarn. Då får man värdera tiden – och jag har en jättemöjlighet just nu att värdera om litegrann.

– De tankarna är i sin linda. Det är ganska nyss vi bestämde att gå skilda vägar jag och IFK, det är ganska färskt.

Varför lämnade du?

– Jag tror att allt har sin tid. Tolv säsonger i en och samma förening är väldigt länge i en elitkontext. Men jag har gjort det med stor glädje, alla år.

Har starka meriter

Fem olika huvudtränare har han jobbat under, Mikael Stahre till och med två gånger.

– När man börjar om på andra vändan – då kanske det är dags att lämna, skrattar han.

Han blickar tillbaka på en tid där han fostrat fyra målvakter som nått U21-landslaget, där han i år hjälpte Warner Hahn till att nomineras till ”Årets målvakt” och där han inte vunnit något SM-guld – men väl tre cupguld och fått vara med i Europaspel.

Stefan Remnér, på IFK Göteborgsbänken tillsammans med Alexander Tengryd och Mikael Stahre.
Stefan Remnér, på IFK Göteborgsbänken tillsammans med Alexander Tengryd och Mikael Stahre. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Och framför allt, byggt band för livet.

– Jag har träffat på otroligt många spelare jag fått ett stort hjärta för. Jag bryr mig väldigt mycket om människan bakom fotbollsspelaren, så det tar jag med mig precis som att jag lärt mig mycket om mig själv, säger han och fortsätter:

– Man vet inte när man går in i ett sånt uppdrag hur man ska må och klara det. Men jag har märkt att jag är relativt stresstålig, inte så nervös av mig. Det tror jag är en bra egenskap i det jobbet.

Att nu eventuellt kombinera fotbollen med ett civilt jobb, är inget som skrämmer.

– Jag jobbade 15 år på pappersmassabruket i Rottneros och jobbade skift innan fotbollen blev heltid, så den biten ligger bra för mig – är inte skrämmande. Det är värre för de som bara varit inne i fotbollsbubblan hela sin karriär och sen tvingas ut i ett ”vanligt” arbetsliv. Men vad jag ska göra, och hur jag ska göra det – det får jag tänka till om.

Karlstad Fotboll bjöd in till testmatch – här är provspelarna: ”Visa upp sig”

Artikeltaggar

BarnFotbollIF Karlstad FotbollIFK GöteborgKarriärStefan RemnérVästra Ämtervik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.