Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Hertzöga på bortaplan mot Arvika

Publicerad:
Arvika IBF förlorade mot Hertzöga BK
Arvika IBF förlorade mot Hertzöga BK

Hertzöga vann mötet med Arvika borta med 8-5 (2-1, 2-1, 4-3) på söndagen i division 2 Värmland herr i innebandy.

– Säsongens bottennapp för vår del. Vi får inte till något ordnat spel överhuvudtaget och får inget momentum i matchen. Vi spelar matchen i Hertzögas händer och de straffar oss rejält. Rättvis seger till de gula från Karlstad, vi bryter ihop och kommer igen, kommenterade Arvikas tränare Emil Sjöberg efter matchen.

Hertzögas tränare Johan Libäck om matchen:

– Vi gör en grymt bra insats rakt igenom där jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom. Kämparglöden och viljan är idag något av det bättre jag någonsin sett, och det visar vilken moral detta laget besitter. Vi är verkligen i division 2 för att stanna, och det visar vi idag både med vår prestation och resultatet.

Hertzöga startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Rasmus Hassellund innan Arvika svarade och gjorde 2-1 genom Adam Kisterud. Hertzöga var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Hertzöga startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 2-5-ledning. Men Arvika svarade och gjorde 3-5.

Därefter var det dock Hertzöga som avgjorde. Laget gjorde tre mål på en minut och vann med 8-5. Arvika hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 5-8.

Rasmus Hassellund gjorde två mål för Hertzöga och totalt fyra poäng.

Arvika har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Hertzöga har två vinster och tre förluster.

Arvika ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Hertzöga ligger på sjätte plats.

Nästa motstånd för Arvika är Skoghall. Lagen möts fredag 25 november 19.30 i Hammarö Arena. Hertzöga tar sig an Skoghall hemma lördag 3 december 15.30.

Artikeltaggar

Arvika IBFArvika SporthallDivision 2 VärmlandHertzöga BKInnebandy

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.