Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors föll i förlängning hemma mot Rönnby U

Publicerad:
Munkfors IBK förlorade mot Västerås Rönnby IBK
Munkfors IBK förlorade mot Västerås Rönnby IBK

Det blev en riktigt jämn match när Munkfors hämtade upp underläge mot Rönnby U på hemmaplan i division 1 Region Svealand dam i innebandy. Matchen var lika, 7-7, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Rönnby U. Slutresultatet blev 7-8 (1-1, 3-4, 3-2, 0-1).

– Okej att vi förlorade i förlängningen, men vi vann också en poäng efter ordinarie tid. Och det är vi så nöjda med! Vi gav Rönnby en ordentlig fajt. Vi visar med denna match att vi aldrig ger upp, kommenterade Munkfors tränare Karin Hallberg.

Segermålet för Rönnby U stod Nora Kökeritz för 4.57 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Rönnby U inledde bäst och tog ledningen genom Nora Kökeritz efter 16.32, men Munkfors kvitterade genom Samina Bergwall i slutet av perioden. I andra perioden var det Rönnby U som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Munkfors var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 4.57 innan Rönnby U avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Nora Kökeritz, på pass av Elin Hellström.

Linn Östlund gjorde ett mål för Munkfors och totalt fyra poäng och Samina Bergwall stod för två mål och ett assist. Rönnby U:s Elin Hellström gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Nora Kökeritz gjorde tre mål för.

Munkfors har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Rönnby U har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Munkfors fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Munkfors på tionde plats och Rönnby U på femte plats.

Nästa motstånd för Munkfors är GS 86. Lagen möts lördag 3 december 15.00 i Munkfors Arena.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandInnebandyMunkfors ArenaMunkfors IBKVästerås Rönnby IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.