Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknader närmar sig i Storfors och Kristinehamn: ”Vi har en ny lokal tomte”

Publicerad:
Reporter Mats Zetterberg
Mats Zetterberg
mats.zetterberg@vf.se
Anna Eriksson, Johan Rosqvist, Kicki Karlsson, Hans Jildesten, Marita Sjöberg och Anne-Charlotte Buhre, tillhör de som förbereder centrumfesten.
Anna Eriksson, Johan Rosqvist, Kicki Karlsson, Hans Jildesten, Marita Sjöberg och Anne-Charlotte Buhre, tillhör de som förbereder centrumfesten. Foto: Eva Wiklund

Centrumfesten är tillbaka efter två års pandemiuppehåll. I år har den därför flera nyheter.

– Vi har en ny lokal tomte, fler utställare, en tomteparad för alla, medeltidsmusik och en performance, säger Eva Wiklund, kommunikationschef i Storfors kommun.

I år blir det skådespelaren Peter Sundh, som flyttat till kommunen för kärleken, som agerar tomte. Han är också aktuell i en nyproducerad film där han upptäcker Storfors som ort.

– De flesta utställare kommer som vanligt från det lokala närings- och föreningslivet men den här gången är de fler, vilket är kul. En nyhet är också en föreställning med dans och konst i biblioteket, säger Eva Wiklund.

Kommunchefens första

Centrumfesten arrangeras på tisdagskvällen den 6 december. För kommunchef Johan Rosqvist är det den första.

– Centrumfesten skapar ju inte bara relationer mellan företag och invånare utan jag har förstått att det är en viktig samlingspunkt för bygden också. Det ska bli jättekul att få vara en del i detta, säger han.

Julmarknad i Kristinehamn

Julmarknaden i Kristinehamn går av stapeln den 10 december. Den blir på samma plats som ifjol.

– Vi har några nyheter i år. En är julbingo. En annan är en föreläsning om julens historia. Resten är sig likt, säger Ida Johansson, vikarierande turism- och destinationsutvecklare.

Förra gången medverkade runt 70 utställare. Nu har lika många bokat sig. Anmälningstiden har inte löpt ut än så det finns chans att de blir fler.

Julmarknaden kommer även i år att vara i Kristinehamns stadspark.
Julmarknaden kommer även i år att vara i Kristinehamns stadspark. Foto: Mats Zetterberg

Läs också

Artikeltaggar

Eva WiklundHans JildestenJohan RosqvistJulmarknaderKristinehamnNöje/KulturStorforsStorfors kommun

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.