Hoppa till huvudinnehållet

Gjuteriet i Karlstad belönas för ”obruten vilja och engagemang”

Publicerad:
Emil Andersson är sedan förra året föreståndare på Gjuteriet.
Emil Andersson är sedan förra året föreståndare på Gjuteriet. Foto: Ida Myrin

Kulturföreningen Gjuteriet i Karlstad får nu stimulansstöd från kommunen ”för sitt betydelsefulla arbete för Karlstads kultur- och föreningsliv”.

Kultur- och fritidsnämnden i Karlstad delar årligen ut ett stimulansstöd till en kulturförening. Stödet består av 10 000 kronor, och i år är det alltså Gjuteriet på Herrhagen som valts.

”Med obruten vilja och engagemang från föreningen fylls föreningshuset Gjuteriet med verksamhet och blir en kulturell mötesplats för människor i olika åldrar och med skiftande intresse. Gjuteriets betydelse som kreativ träffpunkt för Karlstads föreningsliv kan inte nog betonas”, står det i ett pressmeddelande från Karlstads kommun.

Han ska få in ungdomen i det historiska huset: ”En plats för möjligheter”

Föreningarna som fått de senaste fem årens stimulansstöd är Föreningsarkivet i Värmland, Ångbåtssällskapet Polstjärnan, Älvenäs bygdegårdsförening, Visklubben Hallen och Karlstads spelkulturförening.

De för bokskatten vidare: ”Bästa sättet att hedra Eva och Kjell”40-åringen Karlstad bokcafé: "Inte visste vi att vi skulle bli historia"

Artikeltaggar

Ångbåtssällskapet PolstjärnanEkonomiEmil AnderssonFöreningslivHerrhagenKarlstadKarlstads kommunKulturNöje/KulturVärmlands länVisklubben Hallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.