Hoppa till huvudinnehållet

Halv miljon extra i stöd till föreningarna

Publicerad:
Forshaga IF, vars uppvärmningskostnader för ishallen riskerar att höjas efter att elavtalet löpt ut, kan bli en av de föreningar som gynnas av kommunens extrabidrag.
Forshaga IF, vars uppvärmningskostnader för ishallen riskerar att höjas efter att elavtalet löpt ut, kan bli en av de föreningar som gynnas av kommunens extrabidrag. Foto: Tommy Andersson

Räntehöjningarna och vinterns befarade elprischock har fått Forshaga kommun att sträcka ut en hand till föreningslivet.

Kommunstyrelsen sa häromdagen ja till 500 000 kronor extra i föreningsbidrag, för de föreningar som hamnar i trångmål.

Frågan aktualiserades tidigare i höstas då det stod klart att Forshaga IF riskerar kraftigt höjda uppvärmningskostnader för Ängevi ishall. Även kulturföreningen som hyrt in sig i Gamla kraftstationen står inför högre kostnader.

– Men jag vet att det finns fler föreningar som har det tufft, och bidraget är därför generellt riktat. Vi hoppas att regeringen så småningom gör allvar av löftena att kompensera de ideella föreningar som drabbas, men fram till dess behöver vi ge lite garantier, säger kommunalrådet Per Lawén.

Artikeltaggar

ÄngeviForshagaForshaga kommunKommunstyrelsenPer LawénSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.