Hoppa till huvudinnehållet

Lussekatten 2022: Dags att anmäla Din pälskling

Publicerad:
2021 års Lussekatt Charlie från Ekshärad ska snart få lämna över tronen. Ta ett par fina bilder på din kisse, skriv några rader och skicka in till VF!
2021 års Lussekatt Charlie från Ekshärad ska snart få lämna över tronen. Ta ett par fina bilder på din kisse, skriv några rader och skicka in till VF! Foto: Tommy Andersson

Har du Värmlands snyggaste, konstigaste och mest underbara katt? Vilket flyt!

Knäpp en bild på kissen, skriv några rader och anmäl just din favorit till VF:s klassiska tävling Lussekatten 2022.

Lussekatten 2021: Ärrade bonnkatten CharlieKissarnas revansch: Vi missade Lussekattfinalen med ett morrhår

Ja, trots att det känns som att blott en vecka eller tre passerat sen förra årets Lucia är det alltså dags. VF efterlyser återigen länets fränaste katter för en rafflande uppgörelse.

En sak är dock viktig att påpeka: detta är icke en skönhetstävling. Det är kattens unika personlighet, historia och/eller specifika särdrag som väger tyngst när finalfältet utses.

Vi söker lille Preben som skäller som en hund, eller Liv-Barbara som bröt svansen i en snöskoterolycka men som håller humöret uppe likväl. Till exempel.

Med detta sagt: En bra bild är givetvis alltid ett plus: ha en neutral bakgrund, kryp ganska nära kisse och tänk på skärpan. Senast den 1 december behöver vi era bidrag.

VF:s lussekattjury kommer därefter att plocka ut tio finalister, som presenteras i tidningen samt på vf.se veckan innan lucia. Då blir det också upp till läsarna att rösta via mejl eller VF:s Facebooksida.

Vinnaren kan se fram mot ett diplom, ett presentkort på en djurbutik samt ett stort segerreportage på själva Luciadagen den 13 december.

Lycka till!

(PS: Gå gärna in och läs om tidigare års Lussekatter)

Gör så här

• Mejla max tre bilder till lussekatten@vf.se

• Beskriv katten: namn, ålder, vanor och ovanor, ovanliga händelser.

• Skriv med husses eller mattes namn, adress och telefonnummer där ni nås dagtid.

• SENAST den 1 december måste vi ha era bidrag.

• Några dagar före Lucia presenteras finalfältet, och då får också alla läsare rösta på sin favoritkatt via mejl eller Facebook. Mer om det då.

Artikeltaggar

Djur och naturHusdjurLuciaLussekatten 2022Värmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.