Hoppa till huvudinnehållet

Moelven satsar 300 miljoner: ”En viktig satsning både lokalt och för koncernen”

Publicerad:
Moelven satsar vidare på Edanesågen. Nu vill man öka sin förädlingskapacitet för byggträ. Foto: Jenny Willman

Moelven satsar vidare på Edanesågen. Nu vill man öka sin förädlingskapacitet för byggträ och stärka positionen på exportmarknaderna.

– Det här är en viktig satsning både lokalt och för koncernen, säger Moelvens koncernchef Morten Kristiansen i ett pressmeddelande.

Redan under förra året meddelade Moelvenkoncernen stora investeringsplaner för både Moelven Edanesågen och Moelven Valåsen.

Nu har koncernen beslutat att genomföra ytterligare omfattande investeringar på båda orterna. Det handlar om runt 300 miljoner kronor för att öka förädlingskapaciteten av byggträ.

– Vi förstärker en redan ambitiös satsning på Moelven Edanesågen AB och den satsning vi gör nu bidrar till att vår konkurrenskraft inom byggträ på både den svenska och norska marknaden förbättras avsevärt, säger divisionschef Bjarne Hønningstad i Moelven Wood.

I pressmeddelandet meddelar även företaget att Edanesågen kommer att ta över produktionen och distributionen av byggträ för den svenska marknaden. Flytten från Valåsen ska vara genomförd innan 2025.

En halv miljard: Alla tiders satsning på Edanesågen

Artikeltaggar

EkonomiInvesteringarMarknaderMoelvenMorten KristiansenValåsen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.