Hoppa till huvudinnehållet

Effektivt powerplay gav Damkronorna segern

Publicerad:
Damkronorna besegrade Schweiz med 5–0. Arkivbild.
Damkronorna besegrade Schweiz med 5–0. Arkivbild. Foto: Pär Bäckström/TT

Damkronorna avslutade femnationsturneringen med en 5–0-seger mot Schweiz. Detta efter fyra mål i numerärt överläge.

Damkronorna med värmländskorna Olivia Carlsson och Emma Murén i laguppställningen besegrade Schweiz i en match där Wilma Sundin satte 1–0 efter drygt sex minuter spel.

Därefter noterades forwarden Felizia Wikner-Zienkiewicz för två baljor i numerärt överläge.

Lina Ljungblom och Maja Nylén Persson gjorde varsitt mål i matchens slutskede. Även de målen gjordes i numerärt överläge. Således skrevs slutresultatet 5–0 till Sverige med värmlänningen Ulf Lundberg som förbundskapten.

Segern mot Schweiz innebar att Damkronorna avslutade turneringen, som spelades i Finland, med två segrar och två förluster. Detta efter laget tidigare i turneringen besegrat Tyskland med 7–0 och förlorat mot Tjeckien med 0–3 och mot Finland med 1–3.

Artikeltaggar

DamkronornaEmma MurénIshockeyOlivia CarlssonUlf Lundberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.