Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskan tappade rejält på täten – men klarade cutten

Publicerad:
Värmländskan Jessica Karlsson. Arkivbild.
Värmländskan Jessica Karlsson. Arkivbild. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Jessica Karlsson gick tre över par på andra rundan av Europatourtävlingen i Saudiarabien. Med sammanlagt –1 klarade hon cutten och är på en delad 32:a plats.

Europatourtävlingen i Saudiarabien spelas 10-12 november och Säfflebördiga Jessica Karlsson fick en smakstart när hon i går gick den första rundan på 68 slag, fyra under banans par, vilket gav henne en topplacering.

På fredagens andra rond sköt 30-åriga Karlsson tre över par vilket gör att hon sammanlagt är –1 efter två dagar. Cutten drogs vid +1 och värmländskan får med andra ord spela lördagens avslutande rond. Karlssons andra runda innehöll en eagle, tre bogeys och en dubbelbogey.

Inför avslutningen är Charley Hull från England i ledning med –9 och bästa svenska är Caroline Hedwall som med –8 är på delad andra plats. Sofie Bringner är näst bästa svenska på en delad sjunde plats med –6.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJessica KarlssonSäffle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.