Hoppa till huvudinnehållet

Lind tar timeout i Valsarna – Persson ersätter: ”Hoppas hon kan komma tillbaka”

Publicerad:
Valsarna siktar på att försvara sin seger i allsvenskan från 2022.
Valsarna siktar på att försvara sin seger i allsvenskan från 2022. Foto: Olle Persson

Valsarnas ordförande Marie Lind tar timeout tillsvidare och under tiden kommer tidigare ordföranden Lasse Persson förbereda klubben inför kommande säsong.

Samtidigt har klubben lyckats knyta en återvändare till sig i Hagfôrsingen Jonathan Ejnermark.

– Jag får hålla i trådarna för tillfället, säger Lasse Persson.

Trots att det är långt kvar till nästa säsong startar är det full fart i Valsarna inför kommande säsong.

Tidigare ordföranden Lasse Persson har tagit över rodret efter att Marie Lind tagit timeout. Ambitionen är dock att Lind ska komma tillbaka till klubben, menar Persson.

– Det föll sig naturligt att jag som varit ordförande tidigare skulle hoppa och ta tag i arbetet vi behöver göra nu. Men det finns inget annat på agendan än att Marie ska komma tillbaka, om det fungerar för henne, säger Lasse Persson.

VF har varit i kontakt med Lind som ger samma bild.

Det mest angelägna för klubben just nu är att säkra upp sponsorer inför kommande säsong och även slutföra truppbygget. Valsarna har just nu Antonio Lindbäck, Jesse Mustonen, Jonathan Ejnermark samt de unga Masförarna Isak och Alex Lundkvist på avtal.

Klart är också att Philip Hellström-Bängs inte kommer köra för Valsarna då han skrivit på för Örnarna.

– Jättekul att Jonathan kommer tillbaka, han har tagit ytterligare kliv och fick även köra elitserien under säsongen som gick. Det ska bli intressant att se honom här igen. Sen har vi Isak och Alex som är två up and coming-förare vi hoppas på, säger Persson.

”Försvara guldet”

Lagledaren Stewe Lennartsson berättade nyligen att klubben för samtal med fler förare, bland andra Tomas H Jonasson. Mycket pekar också på att det kan bli utländska reservförare.

– Stewe har fått ta tag i förarvärvningarna där vi jobbar för att få ihop vår stomme. Målsättningen från vår sida är att vi ska försvara guldet och det är målet när vi bygger laget.

Lasse Persson är, i alla fall tillfälligt, tillbaka som ordförande i Valsarna.
Lasse Persson är, i alla fall tillfälligt, tillbaka som ordförande i Valsarna. Foto: Arkiv

Valsarna tackade efter den allsvenska vinsten nej till elitserien men den långsiktiga planen är att köra elitserie-speedway på Tallhult igen.

Dyrt med elitserien

Persson berättar att klubben gjort ett bra bokslut och kan presentera ett plusresultat.

– Det behövs en budget på minst sex-sju miljoner för elitserien – då skulle vi troligen ändå vara ett mediokert lag. De andra elitserielagen är väldigt hemlighetsfulla kring sin budget men runt tio miljoner ligger flera av dem. Vi kommer göra ett plusresultat på runt 100 000 kronor, så ekonomin har vi skött bra under säsongen.

Persson berättar om ett uppsving när det kommer till sponsring. Många företag i och kring Hagfors vill vara med och stötta klubben.

– Företag kontaktade oss och ville vara med, vilket är jättekul. Sen är väl den största grejen att våra supportrar hjälpte oss betala för tankbilen, som var en stor utgift. Det är vi väldigt tacksamma för.

Måste laga läktare

Men för att Valsarna ska ta nästa kliv krävs ytterligare sponsring.

– Många medelstora företag stöttar oss till 100 procent – men såklart behöver vi hjälp av stora företag.

Ytterligare arbete som klubben behöver göra är med Tallhult. Under säsongen stängde klubben av en läktare i sista kurvan före målgång.

– Läktarna blir slitna. Sen är inte vi ägare och kan inte kosta på för mycket själva. Men vi fick ta bort lite bräder, förhoppningsvis kan vi hitta, kanske ett sågverk, som kan sponsra oss där. Det är heller inte billigt med byggmaterial just nu, säger Persson.

Artikeltaggar

Jonathan EjnermarkSpeedwayValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.