Hoppa till huvudinnehållet

Föreningen Vänerlöjrom hedras med stipendium

Publicerad:
Carina Gullberg, ordförande Vänersamarbetet, och Ola Persson, Region Värmland, flankerar pristagarna Anders Jonsson, Michael Nylander och Thommy Möller från föreningen Vänerlöjrom.
Carina Gullberg, ordförande Vänersamarbetet, och Ola Persson, Region Värmland, flankerar pristagarna Anders Jonsson, Michael Nylander och Thommy Möller från föreningen Vänerlöjrom. Foto: Vänersamarbetet

Nio var nominerade till priset.

Bara en kunde vinna – och det blev föreningen Vänerlöjrom.

Det var i torsdags som årets mottagare av Vänerstipendiet offentliggjordes. Bland nio nominerade gick utmärkelsen, och ett stipendium på 20 000 kronor, till föreningen Vänerlöjrom, som bildades 2014, och består av 14 fiskare.

”Föreningen tilldelas priset för det fina utvecklingsarbete som gruppen fiskare genomfört bland annat för att befästa Vänerlöjrommen som varumärke och förankra det på den kulinariska kartan”, skriver föreningen Vänersamarbetet, som samlar alla 13 kommuner kring Vänern, i ett pressmeddelande.

Vänerstipendiet instiftades 1984 då Karlstads kommun firade 400 år. Övriga kommuner kring Vänern gick då samman och startade fonden ”Jubileumsfond för Vänern” som en gåva till jubilaren. Det är den värmländska residensstaden som delar ut priset. Mottagare kan vara en förening, organisation, person eller ett företag som verkat för att öka kunskapen mot Vänern.

Vänerlöjrom är sedan ett år tillbaka försedd med EU:s kvalitetsstämpel SUB (Skyddad ursprungsbeteckning).

Artikeltaggar

EkonomiEUFiskeFonderKarlstads kommunMichael NylanderRegion VärmlandVänernVänersamarbetet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.