Hoppa till huvudinnehållet

Nygamla segrare i loppet med mest energi

Publicerad:
Christoffer Skantz och Linda Take prisades med blommor som segrare i tävlingsklassen av Energiruset 2022. Duon vann även premiärupplagan 2018.
Christoffer Skantz och Linda Take prisades med blommor som segrare i tävlingsklassen av Energiruset 2022. Duon vann även premiärupplagan 2018. Foto: Joakim Strand

Det blev nygamla segrare i Energiruset 2022.

Linda Take och Christoffer Skantz var först i mål i tävlingsklassen – precis som premiäråret 2018.

Totalt passade 660 löpare på att få lite extra energi i novembermörkret. Det är rekordmånga med marginal upplyser Johan Engberg i arrangerande IF Göta.

– Det tidigare rekordet låg på 530 löpare, säger han.

Detta trots att vädret, lätt regn och kraftig blåst innan start, inte bjöd in till utomhusaktiviteter.

– Procentuellt sätt var det lite trevande med anmälda i våra lopp under våren. Trenden kanske har vänt nu, säger Engberg i myllret av löpare som precis nått målet i Mariebergsskogen.

660 löpare kom till start i Energiruset 2022 vilket är rekordmånga.
660 löpare kom till start i Energiruset 2022 vilket är rekordmånga. Foto: Joakim Strand

Energiruset sticker ut på så sätt att man behöver en pannlampa för att hitta rätt väg. Åtminstone om man vill springa fort.

– Har man ställt in lampan lite snett eller att det är dåligt ljus är det lätt hänt att snubbla på en rot. Det var jag nära att göra i dag, säger Christoffer Skantz.

Han hade råd med ett felsteg eller två då segermarginalen till Erik Wilhelmsson blev 27 sekunder på fem kilometers löpning.

– Jag låg tvåa efter 500 meter, det var någon som öppnade rejält snabbt. Sedan gick jag upp i ledning, säger Skantz.

Damklassen var betydligt jämnare. Endast 15 sekunder skiljde tättrion Linda Take, Mona Hallberg och Maja Hörnström åt till Takes fördel.

– Det är gôtt att springa i mörker, det känns som det går snabbare då, sade Linda Take i en segerintervju.

Pannlampa gav extra energi

Artikeltaggar

EnergirusetIF GötaJohan EngbergLinda TakeMariebergsskogenMotion och hälsaTrenderVäder

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.