Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens svar om stölden: ”Ser allvarligt på det”

Publicerad:
Marita Taserud, hemtjänstchef i Karlstads kommun, säger att det inte är vanligt med stölder mot brukare – men att det förekommer. Foto: Kerstin Herö

Att saker stjäls från brukare händer – men det är inte vanligt. Oavsett så är det något som tas på allvar, enligt kommunens hemtjänstchef.

Marita Taserud är verksamhetschef för kommunens hemtjänst och uppmanar alla som misstänker att brukarna blivit bestulna – eller utsatta för andra brott – att polisanmäla.

– Här har han gjort allt rätt, vi råder alltid till en polisanmälan för det måste utredas. Vi bistår ju polisen med uppgifter om de vill ha det och vi för också en dialog med vår personal, det här är ingenting vi håller hemligt, säger hon.

Ovanligt – men det händer

Bland annat kan man kolla loggarna där det framgår vilken personal som varit på plats.

– Det är ju lika viktigt för oss att få fram vad som har hänt och vi ser allvarligt på det här.

Hon vill inte säga att det är vanligt med stölder mot de som har hemtjänst men det förekommer.

– Det händer att det polisanmäls men det är inte alltid som det går att härleda till en personal. Oavsett är det viktigt att det går rätt tillväga för den som är drabbad och att vi får kännedom om det, säger Marita Taserud.

Just loggarna för personalen är viktiga – och något som polisen absolut tar del av.

– Det som vi kan veta är ju vilken av våran personal som har varit på plats, det har vi ju loggar på och det är ingenting som är hemligt så det lämnar vi till polisen.

Hon fortsätter:

– Sen är det alltid beklagligt och jättetråkigt när människor drabbas av sådant här, och vi försöker vara behjälpliga med det vi kan.

Hemtjänstpersonal stal hans 95-åriga mammas Ipad: ”Man blir så förbannad!”

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHemtjänstKarlstads kommunMarita TaserudPolisanmälanStölder

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.