Hoppa till huvudinnehållet

Sunnanå vann trots uppryckning av Munkfors

Publicerad:
BKI Sunnanå vann mot Munkfors IBK
BKI Sunnanå vann mot Munkfors IBK

Matchen mellan Sunnanå och Munkfors i division 1 Region Svealand dam slutade 5-4 (3-0, 0-2, 2-2). Hemmalaget Sunnanå gjorde en riktigt stark första period och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Munkfors lyfte sig.

– Vi är inte vakna i första perioden och Sunnanå går in med ett högt tempo direkt. Vi ger dem första perioden kan man säga. Vi kommer in som ett nytt lag i andra, men vi har inte flytet på vår sida. Deras målvakt går ut och täcker av bra och vi envisas med att skjuta rakt på henne, kommenterade Munkfors tränare Karin Hallberg efter matchen.

Sunnanås assisterande tränare Hans-Owe Sundström:

– - Idag tror jag våra tjejer var riktigt spelsugna efter nästan två veckors uppehåll. Både energi och tempo matchen igenom gav oss dagens vinst Tre starka kedjor som gick "all in"och visade varandra vägen!

Sunnanå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Emelie Aronsson, Emilia Danielsson och Thea Rignell. Munkfors reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Alva Kervestig och Ida Andersson Bohlin efter 14.27 i andra perioden. Sunnanå gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2 efter mål av Lina Ek Segerblom och Johanna Fyhr. Målen punkterade matchen.

Linn Östlund och Ida Persson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 5-4 kom inte Munkfors.

Munkfors Linn Östlund stod för tre poäng, varav ett mål. Sunnanås Thea Rignell gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Sunnanå har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Munkfors har fem förluster. Förlusten var Munkfors tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Sunnanå ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Munkfors på tionde plats.

I nästa match möter Sunnanå Kumla IBK borta på lördag 19 november 13.00. Munkfors möter Rönnby U söndag 20 november 15.00 hemma.

Artikeltaggar

BKI SunnanåDivision 1 Region SvealandECG ArenaInnebandyMunkfors IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.