Hoppa till huvudinnehållet

Man överfölls och rånades i centrala Karlstad – polisen: ”Söker vittnen”

Publicerad:
En man i 60-årsåldern har uppgett att han blivit överfallen i centrala Karlstad. Polisen söker vittnen.
En man i 60-årsåldern har uppgett att han blivit överfallen i centrala Karlstad. Polisen söker vittnen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 60-årsåldern har anmält att han blivit rånad och misshandlad i centrala Karlstad av tre eller fyra för honom okända män.

Nu söker polisen vittnen till händelsen.

– Det är lite skumt att det skulle kunna hända något sådant här utan att någon reagerar, säger Stefan Söderberg, förundersökningsledare vid polisen.

Rånet och misshandeln ska ha inträffat i måndags någon gång mellan 15.45 och 16.15 mellan Timmys gatukök och Karl XI:s bro på Älvgatan längs med Klarälven i centrala Karlstad.

Mannen ska enligt anmälan ha blivit påhoppad, omkullknuffad och sparkad på. Dessutom ska han ha blivit fråntagen sin plånbok och mediciner som han hade på sig.

Männen som överföll honom ska ha varit klädda i svarta kläder och haft blåa munskydd på sig.

Mannen gick hem till sig innan han ringde polisen för att anmäla händelsen. Polispatrullen åkte hem till hans bostad och beslutade också för att köra mannen till sjukhuset.

– Han hade klagat på ont i ryggen, ansiktet och hakan men det var nog inga allvarliga skador, säger Stefan Söderberg.

Mannen har uppgett att de misstänkta gärningspersonerna ska ha lämnat platsen på svarta och blå elsparkcyklar.

Polisen är intresserad av att höra från personer som eventuellt kan ha sett något i samband med händelsen. Tips till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14.

– Detta hände så pass tidigt på dagen så det borde vara någon som har sett något på den här relativt välbesökta platsen, säger Stefan Söderberg och avslutar:

– Är det någon som har sett något av detta tumult så är det bra att man hör av sig, så vi får lite mer ingångsvärden. Det är lite skumt att det skulle kunna hända något sådant här utan att någon reagerar.

Artikeltaggar

ÄlvgatanBrott, lag och rättKarl XIKarlstadKlarälvenRånStefan Söderberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.