Hoppa till huvudinnehållet

Fasaden i Hagfors med ny biograf invigs i tre dagar: ”Roligt att den är klar”

Publicerad:
Fasaden i Hagfors har renoverats i sex månader. Den ska bli kommunens kulturhus dit även biografen flyttar.
Fasaden i Hagfors har renoverats i sex månader. Den ska bli kommunens kulturhus dit även biografen flyttar. Foto: Daniel Olausson

Från torsdag till lördag invigs Fasadens nyrenoverade kulturhus med biograf.

– Det är roligt att den äntligen är klar. Jag och Hagforsborna har väntat på det, säger Christina Axelsson.

Hon är kommunpolitiker i Hagfors för OR, Oberoende Realister. Hon förklarar att halva priset gäller på all film under invigningsdagarna, därför är det ett bra tillfälle för alla att besöka Fasaden. Fortsättningsvis blir det också billigare att titta på film.

– Vi rivstartar vår tredagars med en ungdomsfilm – Black Adam på torsdagskvällen.Fredag är den officiella invigningsdagen. Då visar vi tre filmer, Mamma Mu hittar hem, Lasse Majas detektivbyr å och efter tal, mingel och bandklippning avslutar vi med Alex Schulmans film Bränn alla mina brev. Alex har ju Hagforsanknytning, säger hon.

Sen visning på fredagar

Lördag blir en verklig heldag när biblioteket flyttar melodikrysset till Fasaden. Biografen ska pröva lite nya grepp med en sen visning på fredagskvällen så man hinner hem men även ut och få sig en bit mat innan filmen.

– Tillsammans med oss, Bio Hagfors, finns fritidsgården och även kulturskolan nu i Fasaden. Så fler invigningar och visning av de fina nyrenoverade lokalerna kommer, säger Christina Axelsson.

Fasaden nästan klar – snart flyttar bion inI höst blir Fasaden åter ett kulturhus – S ser risker med avtalet

Artikeltaggar

Bostad och byggenFasadenHagfors

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.