Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken satte käppar i hjulet för topplaget: ”Väldigt nöjd med lagets insats”

Publicerad:
Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg. Arkivbild.
Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Mallbacken spelade 0–0 borta mot IK Uppsala som jagade en direktplats till allsvenskan.

– Jag är väldigt nöjd med lagets insats, säger Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg.

Mallbackens IF hade under lördagen en svår bortamatch mot IK Uppsala på Studenternas. MIF var inför avspark på sjunde plats i elitettan med 38 poäng på 24 matcher medan Uppsala var tabelltrea med chans på den andra direktplatsen till allsvenskan. Men chansen till direktplatsen är nu borta för Uppsala efter 0–0 mot Mallbacken. En direktplats som IFK Norrköping säkrat genom 1–0 hemma mot Bergdalens IK.

– Nu råkade vi sätta käppar i hjulet för Uppsala, säger Mallbackens tränare Jonas Rehnberg och fortsätter:

– Det var en tajt match, men vi gjorde det bra. Vi jobbade hårt och var disciplinerade. Vi jobbade väldigt lojalt i försvarsspelet och försvarade straffområdet på ett bra sätt. Och vi ställde om för en del omställningar och skapade en del chanser. Det var en bra match tycker jag.

MIF inkasserade alltså en poäng i en knivig bortabatalj.

– Ja, en svår bortamatch, och även med tanke på våra förutsättningar. Vi saknade exempelvis Ellen Andersson, Ritah Kivumbi, Ebba Rehnberg och Irvina Bajramovic som inte var tillgängliga i dag. Vi fick göra om lite i laget men hela laget gjorde det jättebra.

”Det var kul att se”

Mallbackens lagkapten och ytterback Susanne Skålberg hjälpte laget till den starka bortapinnen mot Uppsala.

– Trots att vi inte har så mycket att spela för (tabellmässigt) så är det kul att vi kan vara med och ställa till det för lagen uppe i toppen, säger Skålberg:

– Det var roligt att vi lyckades med den här prestationen mot ett så bra lag som Uppsala och att vi tog en poäng.

Hur nöjd är du med er insats?

– Jag är väldigt nöjd med lagets insats om man ser till varje individ. Vi hade en del erfarna spelare borta som Irvina, Ritah och Ebba. Det var kul att se att andra steppade upp och tog större plats på planen, säger Susanne Skålberg och tillägger:

– Jag är mest nöjd över vårt försvarsspel. Det svängde ganska mycket men det var väl Uppsala som hade mycket av spelet under en period. Men vi förstörde deras spel med vårt försvarsspel. Sedan är det väl klart att vi hade kontringslägen där vi gjorde det bra.

I sista omgången av elitettan lirar Mallbacken hemma mot tabellsexan Jitex BK, och vid MIF-seger är det MIF som slutar på sjätte plats.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollIK UppsalaJonas RehnbergMallbackens IFSusanne SkålbergUppsala

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.