Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Fortfarande naturnära i Lungvik?

Publicerad:
Insändarskribenten anser inte att skogsvägen mellan Alster och Lungvik har byggts om i samklang med naturen.
Insändarskribenten anser inte att skogsvägen mellan Alster och Lungvik har byggts om i samklang med naturen. Foto: Privat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har en fråga till Karlstads kommun angående den naturnära vägen som påbörjats i Alster..

Kommunen har ju i sin vision om ett växande Karlstad, fått för sig att skogsvägen mellan Alster och Lungvik behöver nyttjas för busstrafik. Ett naturnära område som enligt kommunen ska få fortsätta vara det, men med blandad bebyggelse, vägar anpassat för busstrafik och VA-indragning, så är det svårt att få ihop bilden som ni vill förmedla och sälja in .

Vi är många som inser att just det naturnära inte lär finnas kvar när ni är färdiga.

Bilden som följer visar före och efterbild på det som ni nu anser bevarar den naturnära känslan vi har härute. Kan någon förklara hur ni får den bilden att gå ihop? Är det denna vision och bild ni har på fortsättningen av vägen ner mot Lungvik?

Är det den bilden ni hade framför er när ni presenterade detta för oss?

Anmärkningsvärt är att ni även satt upp skylten med ”Vänerleden” här. Tanken är väl att cykla runt Vänern på lågt trafikerade vägar eller cykelbanor. Något som stämde bra innan ni påbörjade den nya asfalterade, breda vägen som beräknas trafikeras betydligt mer än vad som tidigare skett.

Den gamla vägen sägs vara en gammal kronväg och var en gång huvudvägen mellan Karlstad och Kristinehamn. Vägen revs och den fina gamla stenmuren följde samma väg som resten av massorna.

Vad var det för stenar? Inser man värdet på någonting i den här kommunen?

Värdet av historier som gjort vår stad befolkad bara rivs och ingen tar ansvar för att bevara något eller åtminstone kanske ta reda på fakta om eventuellt värde, innan man river och raserar .

Jag tycker bifogade bilder talar för sig själv, och som sagt så undrar jag med flera, om detta är kommunens vision om bevarandet av naturnära miljö? Där vägen skulle byggas i samklang med naturen.

Kajs-Marie Martinsen

Lungviksbo

Artikeltaggar

AlsterBusstrafikCyklarInsändareKarlstadKarlstads kommunLungvikNaturVänerledenVänern