Hoppa till huvudinnehållet

Fortfarande inget styre på Hammarö – skjuter upp fullmäktige: ”Frustrerande”

Publicerad:
Drygt fem veckor efter valet har inte Solweig Gard (S) kunnat få klart med ett nytt styre på Hammarö. Nu skjuts fullmäktigemötet den 24 oktober en vecka framåt.
Drygt fem veckor efter valet har inte Solweig Gard (S) kunnat få klart med ett nytt styre på Hammarö. Nu skjuts fullmäktigemötet den 24 oktober en vecka framåt. Foto: Håkan Strandman

Efter drygt fem veckor har Hammarös politiker fortfarande inte lyckats ena sig om ett nytt styre.

Nu tvingas man skjuta upp fullmäktigemötet där platser skulle spikas.

Direkt efter valet trodde nog de flesta att Hammarö skulle bli en av de första kommunerna i länet att lansera en styrande koalition. Detta eftersom de fyra partier som styrt sedan sommaren 2020 – S, C, V och MP – behöll majoriteten i fullmäktige.

Men tiden har gått och kommunalrådet Solweig Gard (S) kan bara meddela att förhandlingar fortgår:

– Jag trodde nog också att det skulle gå lite snabbare, men det är många frågor som vi behöver komma överens om och fyra partier som behöver gå tillbaka till sina medlemmar och förankra det.

– Det är klart det är lite frustrerande, men vi har väldigt stora utmaningar i kommunen och det ska hålla i fyra år. Då är det bättre att det får ta lite längre tid nu i början.

Men inriktningen är fortfarande densamma, att det är S, C, V och MP som gäller?

– Ja, det är vi som samtalar, och jag har gott hopp om att vi ska nå målet inom kort. Nu när fullmäktige den 24 oktober närmade sig insåg vi dock att vi troligen behövde en vecka till för att nå hela vägen fram. Men det ska räcka, hoppas jag verkligen.

Fullmäktigemötet där nytt presidium ska väljas avgörs nu den 31 oktober. Några dagar innan dess behöver frågetecknen ha skingrat sig. Återstår att se hur det går.

Artikeltaggar

CenterpartietHammaröKommunstyrelsenMiljöpartietPolitikPolitiska system och ideologierSocialdemokraternaSolweig GardVal 2022Vänsterpartiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.