Hoppa till huvudinnehållet

Omtalade bron har fått ett namn: ”En större målpunkt”

Publicerad:
Så såg det ut när politikerna Alexander Torin (M), Henrik Lander (C) och Monika Bubholz (MP) tog det första spadtaget för Färjestadsbron. Foto: Joakim Strand

Den omdiskuterade bron mellan stadsdelarna Råtorp och Färjestad har fått ett namn.

Bron, som invigs hösten 2023, får namnet Färjestadsbron.

Den 1 september bjöd Karlstads kommun in till ett första officiellt spadtag för gång- och cykelbron som ska binda samman Råtorp och Färjestad. Håller tidsplanen är den 290 meter långa bron klar att invigas i oktober 2023.

I onsdags gav politikerna i stadsbyggnadsnämnden bron ett officiellt namn – Färjestadsbron.

Varför inte Råtorpsbron?

– Från namnberedningens sida anser man att Färjestadssidan, med arenorna, är en större målpunkt, säger Erik Nilsson (KD), nämndordförande.

Även den nya gångbron över järnvägen som ingår i Karlstads resecentrum fick ett namn. Den kommer att heta Trädgårdslänken. Det motiveras med att gångbron kopplar samman Stadsträdgården med Tingvallastaden. Planteringslådor på bron ska dessutom ge ett intryck av att den är en förlängning av Stadsträdgården.

Artikeltaggar

Erik NilssonFärjestadJärnvägKarlstads kommunKlarälvenRåtorpSamhälleStadsträdgården

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.