Hoppa till huvudinnehållet

Angenäma problem för Boltic: ”Det är en jäkla konkurrens”

Publicerad:
Elis Lindgren har varit en pålitlig målskytt under försäsongen och är en av Boltics flera offensiva krafter.
Elis Lindgren har varit en pålitlig målskytt under försäsongen och är en av Boltics flera offensiva krafter. Foto: Helena Karlsson

En lång försäsong är på väg mot ett slut. På fredagskvällen spelar Boltic genrep inför seriepremiären nästa helg.

Tränaren Henrik Löfvendal kan blicka tillbaka en tid som lovar en del, efter blott två förluster.

– Det känns jäkligt spännande, säger han.

Förlust mot Tillberga och förlust mot storfavoriten till seriesegern i allsvenskan i Örebro SK.

Det är de två förlusterna som Boltic inför genrepet mot Borlänge har under försäsongen. I truppen finns såväl bredd som spets, inte minst i offensiven.

Lövendal beskriver problemet som angenämt med en dryg vecka kvar till premiären mot Katrineholm.

– Vi har inga skador och måste peta folk, vilket aldrig hänt förut. Det är en jäkla konkurrens och vi måste ställa över fem-sex stycken varje match, säger han.

Offensivt finns målskyttar som Elis Lindgren, Gustav Backman, Johannes Camilton och Gustav Jansson. I offensiven finns också elitseriemeriterade Jacob Bucht samt Andreas Eriksson.

– Det har sett riktigt bra ut. Johannes Camilton hade jag i Örebro och han fungerar lite längre ned också, som en bollfördelare. De kan spela samtidigt men det har också varit mycket byten, Elis och Gustav byter med varandra en del. Sen har vi Iver Dilling som varit duktig och Christopher McIntyre som inte spelat än på grund av skador, men är också bra. Det är angenäma problem och det gäller att få till balansen på laget.

Bättre än på flera år

Jacob Bucht har på försäsongen placerats i en offensiv roll på mittfältet.

– Vi kan inte gå ner och hämta boll varje gång. Vi riskerar också att möta tio uppställda motståndare. Så vi måste få upp bollen snabbare och då gäller att få till sista passet i offensiven.

En som riskerar att missa premiären nästa helg är Lucas Hovlund som varit sjuk.

– Han är en energispelare som behöver ha mycket kraft i sitt spel, då är det tufft om du varit sjuk en lägre period. Så troligen är han inte med i premiären.

Inför säsongen aviserade Daniel Rönning att han inte skulle spela något kommande säsong. Men så blir det – det har Löfvendal bestämt.

– Han har varit med och jag har inte sett honom så bra på flera år. Han har tränat på egen hand och är riktigt vältränad. Jag har bestämt att han ska fortsätta, skrattar han och fortsätter:

– Han ska spela och har varit en av de bättre faktiskt. Att han och Lucas inte var med mot LAIK märktes av. Daniel kan spela på alla positioner och göra det grymt bra, men mest troligt kommer han spela halv nu, säger Löfvendal.

Artikeltaggar

BandyElis LindgrenHenrik LöfvendalIF BolticJacob BuchtJohannes Camilton

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.