Hoppa till huvudinnehållet

Målvakten om nykomlingens start: ”Skoghall passar mig bättre”

Publicerad:
Victor Sjöstedt lämnade Karlstad IBF för Skoghall i somras.
Victor Sjöstedt lämnade Karlstad IBF för Skoghall i somras. Foto: Carl-Oscar Lysander

Första matchen blev en ögonöppnare för nykomlingen Skoghall. Därefter tycker Victor Sjöstedt, en av nyckelvärvningarna, inför säsongen att laget tagit kliv.

– Det är en omställningsperiod från ettan till allsvenskan, säger han.

Karlstad IBF valde att satsa på schweiziska målvakten Nicolas Schüpbach. Då tog nykomlingen Skoghall chansen att värva en av seriens mest meriterade målvakter i Victor Sjöstedt.

I hemmapremiären ställdes Skoghall mot en av favoriterna i Warberg. En match där Skoghall i ärlighetens namn var chanslösa.

Sjöstedt kallar det för en ögonöppnare.

– Jag tycker att vi tagit steg för varje match, Warberg var en riktig plump, men gav oss något att jobba vidare med. Någon av matcherna vi förlorat tycker jag nog vi kunnat ta tre poäng. Samtidigt så har vi ett lag där många inte har spelat allsvenskan eller så var det ett tag sen de gjorde det, säger han.

Skoghall siktar på att etablera sig i serien men har i sin målsättning gått ut med att de ska göra med än att bara rädda kontraktet.

Att gå från ett lag som slåss i toppen och kvalar till SSL till en nykomling är såklart en omställning även för målvakten Sjöstedt.

– I Karlstad hade vi lite mer boll och det är lite mer försvarsspel. Jag tycker Skoghall passar mig bättre, det är lite mer att göra. I Karlstad var det mycket slumpchanser, nu gäller det att vara på tå hela tiden.

Som nykomling får du inget gratis, brukar det heta. Det visar också boxplay/powerplay-statistiken för Skoghall. På den inledande fyra matcherna har laget fått sju utvisningar mot sig och en med sig.

– Nog tycker jag att vi borde haft några fler med oss. Det blir tufft att vinna de jämna matcherna som står och väger om vi inte får med oss fler.

I helgen väntar bortamatch mot Lerum, ett ungt lag med löftet Joel Ekström som härförare. Ekström skrev i våras på för SSL-klubben Jönköping men i augusti meddelades att Ekström återvänder till Lerum av personliga skäl.

Ekström har inlett säsongen med 13 poäng (9+4) på fyra matcher.

– De har fått tillbaka sin gamla tränare också. Det är ett ungt och duktigt lag, säger Sjöstedt.

Artikeltaggar

InnebandySkoghalls IBK HerrVictor Sjöstedt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.