Hoppa till huvudinnehållet

Tre mål av Anna Lindgren när Hertzöga vann

Publicerad:
Hertzöga BK vann mot Säffle SK
Hertzöga BK vann mot Säffle SK

Anna Lindgren stod för ett hattrick när Hertzöga besegrade Säffle SK på hemmaplan i division 1 norra Götaland dam i fotboll med 5-1 (1-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Emmie Johansson och Hedvig Pettersson, enda målskytt för Säffle SK blev Ida Kjellman.

– Vi vinner, välförtjänt, med 5-1 och det är egentligen inget tvivel idag. Över 90 minuter är vi det klart bättre laget och egentligen borde vi gjort något mer mål. Man måste ändå, såklart, vara nöjd när vi vinner med 5-1 och säkrar nytt kontrakt i division 1. Hela laget är bra idag men tycker att mittbacken, tillika lagkapten, Emilia Hansson kliver fram och visar vägen med pondus och energi. Anna Lindgren behöver också lyftas med sina tre mål. Hon visar återigen vilken notorisk målskytt hon är och att det görs när det behövs som mest är beundransvärt. Hela laget har gjort en fantastisk bra säsong där vi som nykomlingar hamnar på plats 4 i tabellen. Det är imponerande, kommenterade Hertzögas tränare Mikael Rundh efter matchen.

Hertzöga har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Säffle SK har en vinst och fyra förluster.

Serien är nu färdigspelad. Hertzöga slutar på fjärde plats, och Säffle SK på nionde plats. Säffle SK åker ur serien.

Artikeltaggar

Division 1 norra GötalandFotbollHertzöga BKIlanda IPSäffle SK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.