Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Karlskoga efter förlängning mot Arvika

Publicerad:
Arvika IBF förlorade mot Karlskoga IB
Arvika IBF förlorade mot Karlskoga IB

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Karlskoga avgöra den jämna matchen borta mot Arvika i division 2 Värmland herr i innebandy. Slutresultatet blev 5-6 (1-1, 2-0, 2-4, 0-1). Robin Sjöström blev matchhjälte för Karlskoga med sitt mål blott 56 sekunder in i förlängningen.

Karlskogas assisterande tränare Pierre Malmgren om matchen:

– Tajt match i två perioder som öppnar sig i tredje. Vi kommer in stark i tredje jobbar oss tidigt ikapp. Hamnar på nytt i underläge men utnyttjar ett powerplay och kvitterar. En stark laginsats där försvarsspelet funkar bra. Vi kommer in många skott täck och lyckas ofta hålla de utanför oss. Extra roligt att två unga spelare får avgörs matchen i sudden desto.

Första perioden var jämn. Karlskoga inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Tim Edström efter bara 24 sekunder, men Arvika kvitterade genom Pontus Westberg efter 17.22. I andra perioden var Arvika starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Linus Bergsten och Jimmie Peeters. I tredje perioden var det Karlskoga som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Karlskogas Hampus Helj stod för fyra poäng, varav två mål. Arvikas Jimmie Peeters gjorde tre mål.

För Arvika gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Karlskoga är på nionde plats.

Arvika tar sig an Edebäck i nästa match borta fredag 14 oktober 20.00. Karlskoga möter Hertzöga borta lördag 22 oktober 15.00.

Artikeltaggar

Arvika IBFArvika SporthallDivision 2 VärmlandInnebandy

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.