Hoppa till huvudinnehållet

Ohlsson avstängd – här är de alternativa förändringarna: ”Är inte orolig”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson kan ersättas av Sean Sabetkar i startelvan. Foto: FREDRIK KARLSSON

Mittbacksgeneralen Sebastian Ohlsson är avstängd mot Sirius.

Då står valet mellan att antingen ersätta honom med Sean Sabetkar eller spela med med en fyrbackslinje.

– Vad det blir får ni lista ut själva, säger tränaren Andreas Holmberg med ett leende.

Går mot ekonomisk succé: ”Det ser väldigt bra ut”Sirius målvakt missar resten av säsongen

Förra veckan förlängde Sebastian Ohlsson sitt kontrakt med Degerfors med ytterligare tre år. Det firande han och brukslaget genom att besegra Djurgården med 3–0 på Stora Valla, men det var en seger som också blev kostsam.

Ohlsson drog på sig ett nytt gult kort vilket gör att han är avstängd mot Sirius i helgen.

– Tråkigt eftersom ”Sebbe” är en väldigt viktig spelare för oss. Han är trygg och lugn och bidrar både offensivt och defensivt. Samtidigt handlar det bara om en match och vi har ersättare som är hungriga. Jag är inte orolig, säger Andreas Holmberg.

”Det får ni räkna ut”

Med Oscar Wallin och Ronald Mukiibi på frånvarolistan är det bara Sean Sabetkar kvar bland mittbackarna som ses som en tydlig ersättare till Ohlsson.

Det hade såklart varit det enklaste alternativet att kasta in Sabetkar i startelvan, men ett annat alternativ för Degerfors är även att gå från en trebackslinje till en fyrbackslinje och flytta ner sina wingbacks.

– Ni får räkna ut själva hur vi kommer göra, skratta Holmberg och fortsätter:

– Oscar Wallin har haft strul med vissa saker och är inte uttagningsbar. Ronald är dock på gång och har nästan gjort en hel träningsvecka. Vi hade såklart önskat att båda var tillgängliga nu när vi har ont om mittbackar.

Formstarkt

Fem poäng skiljer mellan Sirius och Degerfors inför lördagens match.

En handfull poäng som vid värmländsk seger endast blir två inför de fem avslutande omgångarna.

– Vi försöker tänka så lite som möjligt på tabellen. För några veckor sedan sa vi att vi skulle ha som målsättning att säkra en kvalplats, vid den tidpunkten var vi knappast favoriter till att göra det och ser det faktiskt som en seger om vi nu skulle klara av det.

– Annars tänker vi inte längre än en match i taget. Vi ska se till att vinna på hemmaplan och kommer göra allt vi kan för att följa upp Djurgårdsmatchen med att besegra Sirius.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollSean SabetkarSebastian Ohlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.