Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads besked om Lindqvist – Mitell kritisk till utebliven anmälan

Publicerad:
Michael Lindqvist kunde träna dagen efter smällen mot huvudet.
Michael Lindqvist kunde träna dagen efter smällen mot huvudet. Foto: Tommy Andersson

Ett halvt dygn efter den kraftiga smällen mot huvudet var Michael Lindqvist på is.

– Han följer med till Oskarshamn, vi hoppas att han kan spela, säger Tomas Mitell.

Michael Lindqvist avstod från att prata med media dagen efter tacklingen från Rögles Adam Edström som tvingade honom att utgå mitt i torsdagens match.

Men på isen såg han pigg ut, och tränare Mitell lämnade en positiv rapport.

– Han är bra nog för att vara på is. Så det finns förhoppningar att han ska kunna spela i morgon. Glädjande att se honom på benen, säger FBK-tränaren som tonade ned tacklingen efter matchen.

På fredagen har han delvis ändrat syn på den.

– Jag hade inte tittat på den jättenoga då. När jag tittat på den i efterhand tycker jag Edström har mer tid på sig än jag först trodde. Jag trodde det var mer av en kollision. Kanske att Edström kunde ha ”fångat in” ”Linkan”. Så jag är förvånad att den inte gick till Disciplinnämnden, den tar ju solklart i huvudet, säger Mitell och fortsätter:

– Sen vad de hade beslutat vet jag inte. Men att den inte ens gick dit var konstigt. Det är inte mitt jobb att bedöma tacklingar, men jag är förvånad att de inte ens fick den att titta på.

Den osäkerhet som ändå finns gör att Färjestad, som en säkerhetsåtgärd, åker med en stor trupp när man på fredagen sätter sig på bussen mot Oskarshamn.

– Två målvakter, sju backar och 14 forwards. Både Carl (Jakobsson), som var 13:e i går men var bra i tredje när han kom in, och Lucas Forsell följer med just med tanke på ”Linkan”. Det är tidigt match dessutom, så det hade varit tajt att hinna få ned någon på matchdag.

Wikstrand borta längre?

Om beskedet var positivt kring Lindqvist är tonläget något annat när det gäller Mikael Wikstrand.

Efter sommarens operation har det pratats om en comeback i november eller december. Men nu har stjärnbacken åkt på ett bakslag.

– Det har gått lite i stå, hans rehabilitering. Så nu ska han till Göteborg till de som opererade honom för en ny bedömning, säger Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet.

Då kommer bedömning göras om ett nytt ingrepp krävs, eller hur man ska gå vidare för att FBK-backens knä ska återhämta sig så snart som möjligt.

Livechatt: Senaste nytt i FBK – ställ frågor till VF:s reporter på träningen

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Adam EdströmBussarCarl JakobssonFärjestadFärjestad BK HerrGöteborgIshockeyLucas ForsellMattias HellMichael LindqvistMikael WikstrandOskarshamnRehabiliteringRögle BKTomas MitellVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.