Hoppa till huvudinnehållet

Debatt: Besynnerliga prioriteringar av Karlstads politiker

Publicerad:
Godtyckliga kommunala bidrag till Klarälvsloppet är bara ett i raden av besynnerliga politiska prioriteringar. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter att ha läst i VF om Ulf Karlssons alarmerande rapport, samt även på Facebook, om hur kommunen har beslutat och agerat beträffande bidragen till Klarälvsloppet på ett allt för godtyckligt sätt, samt påståenden att Klarälvsloppet kommer att bli ett stort evenemang. Mycket större än Vasaloppet!

Det blir bara värre och värre vad Karlstads politiker beslutar i olika frågor, när det gäller att besluta om kommunens skattkista av pengar. En skattkista som vi Karlstadsbor bidrar till med våra skattepengar.

Först Stadshuset med lov om att det kommer att bli ett stort dataföretag med miljoner till Karlstad. Därefter försäljning av Stadshuset med minst 50 miljoner i underpris av vad som skulle kunna säljas för.

Därefter Mumin på Skutberget med underliga miljonbeslut i utgifter som inte höll i rättsliga instanser.

Därefter en äventyrslekplats som startades med påföljd att det inte enligt lagen kunde fullföljas. Men enbart en fördyring och omplacering av platsen till ytterligare fördyrade kostnader. Miljoner till flygfältet i bidrag av skattepengar för att det är mindre med flygningar på grund av att färre använder flyget som transportmedel. Då fler och fler tycker att det inte är klimatsmart att flyga.

Karlstads politiker sålde Stadshuset till underpris.
Karlstads politiker sålde Stadshuset till underpris. Foto: Linn Malmén

Våra politiker lär sig aldrig att hushålla med våra skattepengar. Man brukas säga att man lär sig av misstagen, men det stämmer inte när det gäller våra politiker. Det är för sent att tycka om saker och ting, som politikerna borde besluta inför framtiden. Den framtiden ligger nu fyra år ytterligare fram i tiden. Förmodligen med ytterligare nya avslöjanden, om hur politikerna förvaltar våra skattemedel i olika konstiga och tveksamma projekt.

Det vi dock är mest förundrade och besvikna över, är hur länge vi ska vänta med att Motionscentralen på Skutberget ska få så mycket som en liten färgklick på sin panel. Snart kommer ännu en vinter med ett väderklimat, som inte är till gagn för ytterpanelen på byggnaden. Vår övertygelse är att berörda politiker, som lovade ”med fingrarna i kors” att renoveringspengar kommer att sökas under 2023 och ”komma till skott ” med renovering senare på 20-talet, med stor sannolikhet inte kommer att bli verklighet.

Vi är övertygade, om att det finns en baktanke med detta. Vad denna baktanke är för något? Det får framtiden utvisa.

Framtiden ser inte så ljus ut, så länge politikerna inte tar sitt fulla ansvar för olika beslut när det gäller samhällsutvecklingen, samtidigt som de inte är varsamma med de skattemedels som finns till förfogande.

Den som lever får se!

Willy Wahl och Torsten Jarnstam

Artikeltaggar

DebattKarlstadKarlstads kommunSkutberget