Hoppa till huvudinnehållet

Spelaren som väcker känslor: ”Får du en slashing så ger du en tillbaka”

Publicerad:
Hannes Wilhelmsson, med ett A på bröstet, spelade i fjol i Åmål men nu i Hammarö HC.
Hannes Wilhelmsson, med ett A på bröstet, spelade i fjol i Åmål men nu i Hammarö HC. Foto: Provinstidningen Dalsland

Här är spelaren som väcker känslor i Hockeytvåan.

Kommande säsong spelar Hannes Wilhelmsson i Hammarö HC som efter ett par tunga säsonger vågar blicka uppåt.

– Det finns tre-fyra i varje lag man kan snacka med, säger han.

I fjol gjorde han sin poängmässigt bästa säsong någonsin. Hannes Willhelmsson var en del av Åmål SK som tog sig hela vägen till kvalspelet till Hockeyettan. Fyra spelare från laget placerade sig bland de tio bästa poänggörarna i samtliga serier i Hockeytvåan.

Josh Laframboise och Nik Coric slutade etta respektive tvåa.

För Wilhelmsson var både grundserien och kvalspelet en poängmässig succé. 34 poäng (6+28) på 33 matcher i grundserien samt 10 poäng (2+8) på 11 matcher i kvalet.

– Får jag möjligheten att spela offensivt, då brukar det kunna bli lite poäng. Sen hade vi ett väldigt bra lag i Åmål, säger backen.

Spelarna avslöjar: Nakna sanningen om Hockeytvåan – de är bäst och de är värst

I VF-sportens enkät inför seriepremiären har Wilhelmsson fått röster i tre kategorier. Det handlar om trashtalk, fult spel och mest underskattad. Ett av omdömena lyder enligt följande:

”Han är bra på det och säger inte för grova saker. Men fan alltså, han är extremt jobbig att lyssna på. Det är en hel del smågliringar från hans sida. En jobbig jäkel".

Wilhelmsson själv bekräftar bilden att han är en snackare på isen.

– Jag brukar prata om någon pratar med mig. Det finns tre-fyra i varje lag man kan snacka med. Det höjer mig också samtidigt som några i deras lag fokuserar på annat än att spela.

Mot vilka brukar det vara mest snack?

– Karlskoga. De brukar tjata en hel del, så är det alltid varit.

Några tycker att du spelar fult, inget grovt, men en del tjuvnyp?

– Det händer väl grejer, det gör det för alla. Om någon gör något fult mot mig kan jag ge igen, inget som ger matchstraff – får du en slashing så ger du en tillbaka. Men det kan straffa en själv också.

Hur skulle du säga att det är generellt i serien, är ni snälla mot varandra?

– Det kan ju bero på vilket lag du möter, vissa tacklas mer än andra. Men det är ganska snällt ändå skulle jag säga. Man känner till de andra ganska bra och har koll.

Wilhelmsson kan mer än att reta upp motståndare. Han får också röst för mest underskattad.

– Jag vet inte, men nu har jag spelat några år i tvåan och när jag får chansen att spela offensivt kan det bli en del poäng. Jag har bara spelat back de senaste säsongerna också, utom när vi haft forwards borta.

”Bredd och spets”

Hammarö har fått ihop ett starkt lag på pappret där flera av spelarna levererat mycket poäng i tidigare klubbar. Wilhelmsson tror själv att laget kan räcka långt i vår.

– Vi har fruktansvärt bra forwards i Hammarö med både bredd och spets. Vi siktar mot kval för jag vet hur bra lag vi har och tror verkligen vi kommer kunna vara med och fajtas om det.

Vilka andra lag ser bra ut?

– Grums och Åmål är väl favoriter. Det ska bli kul att se hur bra de är och hur vi står oss mot dem. Åmål kommer säkert vara bra i år igen, de har fått in många importer som säkert inte är dåliga, säger han.

Spelarna avslöjar: Nakna sanningen om Hockeytvåan – de är bäst och de är värstFörvånad över utmärkelsen: ”Oj, det var väldigt oväntat”

Artikeltaggar

Hammarö HCHockeytvåanIshockeySport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.