Insändare: Centerpartiet bör gå i opposition

Insändare
PUBLICERAD:
CUF Värmland ställer sig kritiska till samarbete mellan C och S.
Foto: Håkan Strandman
Med anledning av att Centerpartiet i regionen sagt sig inte vilja fortsätta samarbetet i Värmlandssamverkan och öppnar upp för att samarbeta med alla partier förutom Sverigedemokraterna.

Vi i CUF Värmland ställer oss kritiska till ett eventuellt samarbete med Socialdemokraterna och bristen på röda linjer mot Vänsterpartiet. CUF anser att det vore beklagligt att avsluta ett gott samarbete med de tre andra borgerliga partierna och sjukvårdspartiet för att hoppa över till ett vänsterstyre.

Vi instämmer med partiets röda linjer mot Sverigedemokraterna och anser att de även bör gälla mot Vänsterpartiet. Centerpartiet och Vänsterpartiet står så pass långt ifrån varandra i synen på viktigt frågor som till exempel fritt vårdval och privata aktörer inom vården.

CUF anser att Centerpartiet i regionen ska gå i opposition, helst med de andra borgerliga partierna och sjukvårdspartiet. Men annars som eget oppositionsparti. För att på detta sätt stärka sig till nästa val, efter tolv år av att varit med i styret.

CUF Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.