Hoppa till huvudinnehållet

Förvånad över utmärkelsen: ”Oj, det var väldigt oväntat”

Publicerad:
Arvikas Stefan Kask har fått flest röster som seriens bäste spelare. Foto: Jonas Aspetorp

Spelarna i den värmländska division 2-serien har sagt sitt.

Stefan Kast, Arvika HC och Andreas Kåberg, Grums IK, är seriens bäste spelare respektive målvakt.

Han har producerat massvis med poäng i såväl Hockeyettan som division 2.

Och enligt spelarna själva är det Arvikas Stefan Kask som är seriens bäste spelare.

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

– Jäkligt roligt och samtidigt oväntat. Men det är ju en belöning efter att man lagt ner sig under så många år, då är det roligt att få lite extra kredd. Sånt här stärker självförtroendet.

Vad gör dig till en bra spelare?

– Jag skulle säga mitt spelsinne och min rörlighet. Jag har aldrig haft något jättebra skott eller sådant, men har varit duktig på att hålla pucken och hitta lösningar. Jag kan hålla pucken länge och är en stor vinnarskalle.

Du bytte Hockeyettan mot division 2 för tre år sedan, hur har miljöombytet varit för dig?

– Som lag har vi kanske inte haft det resultat jag önskat, det finns saker att förbättra. Men personligen har det funkat bra. Jag har producerat poäng men som alltid blir det ett annat typ av spel i den här serien. Man får lite mer tid och det tar ett tag att vänja sig, jag gillar nästan att det går lite snabbar så man får jobba mer med att gå på spelsinne och instinkt.

Du gjorde 57 poäng säsongen 2019/2020 och 60 poäng förra året. Blir det fler denna säsong?

– Haha, jag gillar ju att göra poäng så det får vi hoppas. Samtidigt har jag blivit lite äldre och sedan är det lite oklart huruvida jag kommer användas som vänsterforward eller center. Kör jag center hamnar jag lite lägre ner i banan och då kanske man inte kommer till lika farliga målchanser som innan. Men hamnar jag i en kedja där vi snabbt kan hitta kemi, då brukar det mesta rulla på.

Grums IK:s Andreas Kåberg är seriens bäste målvakt, enligt spelarna.
Grums IK:s Andreas Kåberg är seriens bäste målvakt, enligt spelarna. Foto: Carolina Schützer

Grums IK:s Andreas Kåberg har röstats fram som seriens bäste målvakt.

Hur smickrande är det att bli utsedd till seriens bäste målvakt?

– Det är jättekul. Samtidigt är det många nya målvakter i ligan och då är svårt att betygsätta alla om man bara sett hälften av dem. Men jag tar detta som en komplimang och det är väl ett kvitto på att man gjort något bra tidigare.

Varför tror du att du fick flest röster?

– Jag tycker att jag spelade helt okej förra säsongen i Filipstad, det är nog det som de flesta utgår från.

Vad skulle du säga är dina största styrkor?

– Jag är lugn i kassen, ganska snabb trots min storlek och läser spelet bra.

Du kom upp som ett storlöfte i Färjestad och går nu in på ditt tredje år i division 2, vad anser du är nästa steg för dig?

– Det hade varit jättekul att få testa på Hockeyettan, det är målet både för min egen del och för laget. Det är såklart en lång väg dit men får vi ihop allt har vi alla chanser att ta oss hela vägen.

Artikeltaggar

HockeytvåanIshockeyStefan Kask

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.