Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandstoppen: ”Degerforsstjärnans bror avgjorde ödesmötet med sitt första mål”

Publicerad:
Simon Kralj blev hjälte för IFK Skoghall som säkrade nytt kontrakt i sista omgången.
Simon Kralj blev hjälte för IFK Skoghall som säkrade nytt kontrakt i sista omgången. Foto: Lisa Olaison

Sista Värmlandstoppen är kommen, men än är inte alla serier färdigspelade.

Det är dock avgjort på flera ställen och bland annat säkrade IFK Skoghall nytt kontrakt i sista omgången efter att en premiärmålskytt valt rätt tillfälle att avgöra en match på.

Veckans hetaste

• Hetaste Värmlandsskyttar i herrtrean, som slutspelades i helgen, blev två som till slut hamnade på heta listan: Pelle Buskqvist för Karlstad Utveckling och Miralem Malić för Torsby, båda på sexton strutar genom att Malić avslutade med hat-trick vid 3–0-segern mot Rynninge och Buskqvist satt båda för Karlstad Utveckling vid förlusten mot Eker Örebro. Men mot seriens målkung Karwan Safari, 27 strutar för Syrianska Eskilstuna, fanns inget att sätta emot.

• I östra damfyrans absoluta slutskede hettade Tilde Ahlinder till för Karlskoga SK. Vann seriens målliga på 17 strutar med alla matcher inräknade, satte tre vid 4–1-segern mot Råtorp U i en hängmatch den gångna veckan.

Jevgenijs Kazacokz tog sig in på heta listan med möjlighet till avancemang inför slutredovisningen genom att sätta en välplacerad elvametare vid den tunga 2–1-segern borta mot Karlslund i lördags, en trea som kan bli synnerligen viktig i den knallhårda bottenstriden gällande herrtvåan Norra Götaland.

• Hetaste Värmlandsskytt i damtvåan blev Torsbys Amanda Westlund som stannade på femton fullträffar efter att ha nätat två gånger vid 6–0-segern borta mot Norrstrand i lördags. Även i denna serie fanns en suverän i topp och seriens obestridda måldrottning blev Alma Lerjeryd, som satte inte mindre än 32 av 62 nätkänningar för serietvåan Sturehov.

Skyttedrottningar

Sandra Alexandersson, QBIK, 22

Fanny Jansson, Emtarna, 21

Anja Johansson, Gunnarskog, 19

Tilde Ahlinder, Karlskoga SK, 17

Andréa Staum Eriksson, Eda, 16

Agnes Amneteg, Årjäng, 15

Amanda Westlund, Torsby, 15

Julia Martinsson, Arvika, 13

Jessica Axelsson, Degerfors, 12

Elsa Dahlberg, Eda, 12

Emelie Edqvist, Lysvik, 12

Malin Lind, Råtorp, 12

Caiza Stålheim, Råda, 12

Irvina Bajramović, Mallbacken, 11

Kari Johnston, Mallbacken, 11

Märta Lundström Larsson, Karlstad Fotboll, 11

Nellie Lindeberg, Årjäng, 10

Ebba Olsson, Östra Deje, 10

Rebecca Johnson, Hertzöga, 9

Ida Jönsson, Råtorp, 9

Skyttekungar

Riyadh Ahmadi, Råtorp, 33

Kim Löfving, Woody’s, 32

Alexander Johansson , Arvika U, 25

Akam Abdullahi, Kronoparken, 24

Sebastian Eales, Sommarro, 24

Viktor Eriksson, Gunnarskog/Bortan, 23

Anton Johansson, Ämtervik, 23

Niklas Bengtsson , Forshaga, 21

Samuel Losander, Bråten, 21

Victor Skoglund, FBK Karlstad 2, 20

Martin Söderlund, Sörby, 20

Axel Eriksson, Skattkärr, 19

Momoh Konneh, Ölme, 19

Mohamed-Amin Ahmed, Woody’s, 18

Jonatan Björnfot, Skoghall U, 18

Anders Olsson, Olsäter, 17

Pelle Buskqvist, Karlstad Utveckling, 16

Marcus Håkansson, Värmlandsbro, 16

Jevgenijs Kazacokz, Nordvärmland, 16

Miralem Malić, Torsby, 16

Noterat

• Ett Sturehov vars herrlag nu får kvala till division 3 Västra Svealand som serietvåa i Örebrofyran och som kommer att ställas mot två Värmlandslag, Grums från herrtrean och Forshaga från Värmlandsfyran. Fjärde laget i kvalgruppen är Västeråslaget Syrianska IF Kerburan, som faktiskt mötte Degerfors när allsvenskarna var nere och vände i nuvarande ettan 2009. Även Sturehov har mött Degerfors i serie, och det var 1982 i herrtrean Västra Svealand.

• På tal om kval, så inleddes detta på distriktsnivå i söndags. Upptakten såg två heta tremålsskyttar, nämligen Henrik Lantz för Woody’s 2 vid 5–0-segern på Baggängen i division 6-kvalet mot Edebäck/Uddeholm, samt Akam Abdullahi, som inför 250 åskådare på Klasmossen fixade ett hattrick vid 3–0-segern för Kronoparken United mot Gunnarskog/Bortan. Abdullahi fortsatte där han avslutade i serien.

• Rätt tillfälle att sätta sin första fullträff för säsongen, det valde Simon Kralj, bror till Degerforsbacken Anton Kralj. Hans strut blev matchens enda när IFK Skoghall besegrade Säffle 2 i Värmlandsfyran i lördags. Struten räckte till nytt kontrakt utan kval för ett Skoghall som inledde seriespelet med sju raka förluster men som avslutade med tre raka trepoängare.

Artikeltaggar

FotbollVärmlandstoppen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.